Задържаха скиминг устройства на ГКПП "Видин – Дунав мост”

Двама българи са в ареста за срок от 24 часа
22 юли 2014 14:02, Анисия Иванова
1
Задържаха скиминг устройства на ГКПП "Видин – Дунав мост”
Задържаните устройства на Дунав мост. Снимка Агенция "Митници"

Скиминг устройства са открити и задържани на ГКПП "Видин – Дунав мост”, съобщава Агеция "Митници".

За срок от 24 часа са задържани двама български граждани. В операцията са участвали митнически служители от Видин, "Гранична полиция" и ДАНС.

Електронните компоненти са открити при проверка на лек автомобил с българска регистрация, който се е опитал да излезе от България през граничния пункт „Видин - Дунав мост".

Във фабрични кухини на арматурното табло са открити и иззети 4 пълни комплекта за източване на банкомати, съдържащи 2 устройства за монтиране на входовете на банкомати, 3 "четци" с USB изходи, 4 платки с монтирани 4 микровидеокамери за записване на PIN-кодове и поставени в тях 3 микро SD карти.

Открити са и електронни компоненти за съхранение на данни със собствено захранване, батерии, четец от типа „card reader" за микро SD карти и SIM карти, както и 2 метални пластини, предназначени за подправяне на платежни инструменти.

В купето на автомобила и в личния багаж на двамата пътници са открити и иззети преносим компютър, USB за мобилен интернет със SIM карта на чуждестранен оператор, 4 USB флаш памет, GPS навигации, мобилни телефони и СИМ-карти, както и средства за фиксиране на скиминг-устройствата към банкоматите.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление от Наказателния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...поради липса на достатъчно доказателства, ще бъдат освободени под гаранция от 25 лв. и пробация цели 2 седмици, жестоко правосъдие, нали!