Баба даде 11 бона на "ало" измамници

Парите били уж за скъпа операция на дъщеря й
23 юли 2014 13:18,
22
Баба даде 11 бона на "ало" измамници
Снимка: Булфото, ахрив

76-годишна жена даде 11 100 лева на телефонен измамник в Монтанско, съобщиха от МВР-Монтана.

В 14,29 ч. вчера в полицията във Вършец е получен сигнал от 57-годишната жена, че майка й от с. Драганица е жертва на телефонна измама.

Дъщерята разказала, че към 14.00 ч. същия ден 76-годишната М.Р.  провела разговор по домашния си телефон с непознат мъж, който й съобщил, че дъщеря й е приета в МБАЛ Монтана със счупен крак и се налага скъпа операция.

Непознатият поискал сумата от 12 000 лв., след което жена, плачейки по телефона, я помолила да даде парите. Възрастната жена се заблудила, че разговаря с дъщеря си, и казала, че разполага с 11 100 лв. Тя получила указание да ги предаде на човека, който вече дошъл пред дома й.

Възрастната жена излязла навън и предала на непознат мъж плик с парите. Извършителят се оттеглил пеша към центъра на селото, където казал, че е оставил колата си.

Потърпевшата дала описание на мъжа - слаб, около 40-годишен, с прошарена коса, висок около 180 см, облечен в дънково елече.

Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: париизмамници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
баси само моята баба ли няма хиляди левове скътани някъде под дюшека?
18
0
 
4
 
! Отговори
готин преди 9 години
браво амнонимен,така е и да побързат
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да, по описанието веднага го познах, това е доктор Петров, идете го фанете за оная работа.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дъщерята вместо да се оплаква в полицията, да беше предупредила майка си.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ок, вече разбрах :) Смятам, че е дошъл моментът точно на саморазправа, не съм писала нищо за репресивни нелегални организации, а последното ти изречение идва в потвърждение на моето мнение, но ключова дума е "АКО" решат, те обаче няма да решат, защото са твърде заети да крадат и лъжат, та ето защо смятам, че ако бъде променена правосъдната система и бъдат осъдени няколко от партийните ни лидери, и установени крадци (знае се кои са "ало" измамниците), ще има светлина в бъднините...
14
0
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Искам да кажа, че когато властите не си вършат добре работата, хората рано или късно намират начин да се защитят. Но не е редно през 21 век да разчитаме на саморазправа и на репресивни нелегални организации. Аз мисля, че ако управляващите решат, на този тип измами много лесно и бързо ще се сложи край.
13
0
 
1
 
! Отговори
До 12 от 8 преди 9 години
Не те разбрах какво имаш предвид...
12
0
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Нали знаеш как е възникнал Ку Клукс Клан?Не защото "белите са лоши и мъчат добрите черни".След войната между Севера и Юга, част от освободените роби не са способни да се препитават,ако някой не ги командва и мародерстват из останалите без мъжка закрила плантации, издевават се с жените и старците там или обират пътници в затънтени райони.Чувстват се безнаказани,защото чиновниците от "Севера" в някаква степен дискриминират бялото население на Юга. И то, в крайна сметка, намира начин да се защити
11
0
 
10
 
! Отговори
Уточнения преди 9 години
1. Колко слънчеви бани по рождение е имал 40-годишният човек?2. Пред кого хора от семейството са споделяли, че държат у дома си спестените пари?Не ви ли се струва твърде показателно това,че измамниците искат приблизително толкова пари,колкото има в къщата? За всеки случай надкачват малко - може някой от домашните наскоро да е получил заплата, друг да е взел пенсията си или пък бабата "да клъвне" и да хукне по махалата да търси още 1000 лева?И се обаждат през деня,когато младите са на работа!
10
2
 
9
 
! Отговори
лол преди 9 години
Преразпределение на богатствата.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде да ги държат хората, като отново навлизаме в епохата на фалиралите банки, хиперинфлация, несигурност и хаос. Дали властта ще ги окраде, чрез фалиране на банки, или "ало" измамниците май няма много голяма разлика...
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо не е за вярване колко сме бездушни и безотговорни- цялото българско общество, та оставяме целият български политически "елит" и правосъдна система да спят... Къде са осъдените "ало" измамници, че да се секнат малко тези измами и кражби. Хората цял живот събират, за да се появят поредните "бизнесмени" и да им отмъкнат парите, които са скътали за черни дни. Това е положението... Докато ние бездействаме, другите ще си правят каквото си искат!
7
0
 
14
 
! Отговори
Къркорий преди 9 години
"..слаб, около 40-годишен, с прошарена коса, висок около 180 см, облечен в дънково елече."В смисъл гол, само с елече? Интересна гледка ще да е бил ;) Иначе спокойно, и ние ще одъртеем и ще започнем да правим глупости, и нас ще ни коментират колко сме изкуфели и т.н. Виновни са децата, че оставят на стари хора да разполагат с такива суми! А най-виновна е скапаната власт, която може, но не иска да нашиба по затворите и мините една шайка разпасани!!!
6
3
 
12
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Направо не е за вярване колко са *** нашите пенсионери... :D
5
1
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
И аз си имам 11 бона в къщи. Нъцки и и!
4
1
 
13
 
! Отговори
до №3 преди 9 години
До лолАми пожелавам ти го да ти се случи на стари години. То ти си млад и може би не знаеш, ама по твоята логика и комунистите навремето са били "умни и предприемчиви". Нали в тях са били парите. Аре успех в живота умен предприемачо.
3
12
 
7
 
! Отговори
лол преди 9 години
Естественият подбор не прощава. Парите отиват при умните и предприемчивите. Глупавите духат супата.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито. Не се научиха тези изкуфялници толкова години.
1
0
 
18
 
! Отговори
лол преди 9 години
11 бона за чаша студена вода!