Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник

Бизнесменът Георги Рогачев бе пребит с лопати и тухли
Обновена: 15 сеп 2014 20:49 | 15 сеп 2014 20:44,
252
Роми след побоя в Розино: Стреляше се с калашник
Газстанцията, където се е разиграла трагедията. Снимка: Dnes.bg

Георги Рогачев бе пребит от роми с лопати в карловското село Розино.

Историята започва, след като в газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племеник.

Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандала между тях и собственика на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук. Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха.

Още по темата

"В момента, когато чух изстрелите отидох нататък, видях, че Рогачев стреляше срещу нашите хора – срещу циганите”, твърди един от ромите пред Dnes.bg.

"С калашник беше, има ли право да стреля така?", казва друг свидетел на мелето.

Изплашените роми се нахвърлят върху Рогачев с лопати и тухли, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание. За мелето тук говориха кървавите следи около газстанцията.

"Жалко, че заради толкова дребна сума е била в основата на целия проблем и случай. Със собственика на бензиностанцията се познаваме отлично – той не е избухлив и съвсем нормално му е държанието в обществото", заяви кметът на Розино Димитър Петров.

Полицаите са иззели автомат, с който собственикът на обекта произвел изстрели във въздуха без да рани някого. При последвало претърсване в газстанцията са намерени и иззети и други огнестрелни оръжия и боеприпаси.

58-годишният Рогачев се скарал с роми заради 20 лева на газстанция. В момента той лежи в Университетската болница в Пловдив с опасност за живота. Двама са в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.