ЧЕЗ регистрира щети за над 7,4 млн. лева от кражби

Най-сериозни проблеми причиняват кражбите на трансформаторно масло
Обновена: 21 сеп 2014 11:34 | 21 сеп 2014 11:33, Красимир Ангелов
45
ЧЕЗ регистрира щети за над 7,4 млн. лева от кражби
Снимка: ЧЕЗ

Щетите от кражби и посегателства върху съоръжения на ЧЕЗ за  периода от началото на 2013 г. до първи септември 2014 г. надхвърлят 7,41 млн. лева, съобщават от компанията.

Най-сериозни щети причиняват кражбите на трансформаторно масло. Течността осигурява изолацията и охлаждането на съоръжението. Останалият без масло трансформатор аварира и се налага да се смени с нов.

От началото на 2013 г. до септември 2014 г. заради кражба на масло са били повредени 137 трансформатора, като подмяната им е струвала 4,2 млн. лева.

Отделно щетите от източените над 100 хил. литра масло възлизат на повече от 600 хил. лева.

ЧЕЗ призовава за по-строг контрол за спиране на кражбите. Компанията апелира и за повишаване на обществената нетърпимост и гражданската активност при установяване на подобни злоупотреби.

Клиентите могат да подават сигнали на на адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на телефон 0700 10 010.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: ЧЕЗкражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
Крадлив народ преди 9 години
От най- обикновенния работник до най -висшия чиновник, всички и всичко крадат кой каквото може. На всеки служител и кола. А който може от народа и той краде ток. А най- отгоре разбира се най-много. Е, за какво си говорим тогава. Огледайте се , има ли някой който работи в ЧЕЗ, ЕВН и т.п. да не краде? Така че ще продължава да има увелечение на тока. Да свикнем с тази мисъл. Връщане назад няма. БСП намалиха цената на тока, за да заблудят народа да гласува за тях. Така е замислете се . Лъжа ли е?
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страдаме,мълчиме и най лошото е че си седиме...
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
neka ni vdignat cenite na toka za da si vurnat zagubite - problema reshen.sledvashtata tema, molq
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami da kradat te ne sa balgarski veche a chyjdi skapite koli sashto .
28
1
 
17
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
......Съвсем случайно, новата шефка на ДКЕВР - Светла Тодорова е един от основните участници в преговорите за приватизация на ЕРП дружествата, едно от които е купено от австрийската ЕВН. А като нов председател на ДКЕВР едно от първите й предложения за решение е за увеличаване на цената на тока с до 10% по искане на същата компания ЕВН.......
27
2
 
19
 
! Отговори
аз преди 9 години
Пълна простотия,да си ги охраняват те нали са частна фирма,моя офис си има СОТ,това е прах в очите за това,че качват пак тока,за сметка на нас,понеже не знам кой умник го измисли това ЕПД ама е пълна глупост,преди години като беше всичко държавно и нямаше проблеми и надписани сметки както и постоянно покачване,ама те не се возеха в бронирани лимузини,не плащаха по хиляди левове сметки и най важното не изнасяха всеки месец по 4-5 милиона Евро към сметки в Европа.А всичко наготово получиха
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕЗ харчат най-много за командировки, шофьори и секратарки.
25
1
 
22
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Абе овце, докога ще блееете....напишат ви нещо и вие веднага се връзвате едва ли не в тяхна защита, не разбтахте ли че всичко е с цел оправдание за висока цена на тока. Тия кражби които пишат са такава прашинка че въобще не трябва да се споменават...цифрите са смешни а тези написани са лъжа. Я сметнете от вас колко крадат всеки месец, тази цена е толкова висока от реално произведената че даже е космическа. Все едно за кило картофи да ви искат 50лв. + такса превоз + такса гориво + такса закуска..
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Отделно щетите от източените над 100 хил. литра масло".... как обикновенни крадци ще гепат 100 000 литра масло от трафопости и никой няма да ги види и да ги хване... отделно къде ще го складират и пласират... това бензин да беше ще да е трудно да го гепат и развържат каму ли стока като масло. На бас, че това масло е съществувало само по документи, някой го е изписал и е гепил парите и сега ни го слагат в цената като разход. Прокуратурата, полицията спят ли, няма ли разследване....
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Водещата статия в Guardian днес е, че минималната надница трябва да се вдигне от 6.5 на 8 паунда на час , за да се постигне достойно заплащане на най-бедните работещи в Англия. нашите водещи статии са как да се оскубят хората с минимална надница 1 паунд на час, за да платят алчността на енергийната мафия. Цената на тока в Англия е двойна на нашата, а минималната надница 6 пъти по-малка.
22
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Искам награда ако съобщя за кражба.
21
1
 
1
 
! Отговори
K.Dimitrova преди 9 години
Taka im se pada ! Zashto nikude ne pishe kolko kradat ot horata ?! I za jalost tezi 7 miliona shte budat vzeti pak ot obiknovenite hora..... kak se podigravat samo....
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на фона на това което те крадат е капака в морето
19
1
 
10
 
! Отговори
Бат САЛИ преди 9 години
ПУРТИСТИРАМ ! Това статеия е расува дескрименацея и ксинифобству. Ний крадним , ама вий повичи. Да го плащат гявурити. И да сафнимава щот сам дипутатски емунезирън.
18
0
 
5
 
! Отговори
Potrebitel преди 9 години
FO za CHEZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО ЧЕШКИТЕ ЕРП-ТА СА СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА !!!
16
2
 
21
 
! Отговори
живи да ги ожалиш преди 9 години
Защо не си наемат охрана?Или да си застраховат имуществото.И те балкански тарикати.Ем да не дават пари ем да е тяхно друг да плаща щетите а те само да лапат милиардите.Лошото е че техните далавери пак ще плащаме ние:(
15
1
 
22
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Ахххаааааа Оправдание за качения ток и подготовка за новото поскъпване декември месец или най-късно юни следващата година
14
2
 
29
 
! Отговори
ограбен преди 9 години
А що не регистрират с колко са ограбили народа ????
13
1
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Заслужавате си го. Ще ми вдигате вие цената на тока и ще искате хората да не крадат ток, но няма да стане. Хората ще ви отмъстят като крадат ток.