Полиция и прокуратура разкриха три тежки грабежа в Монтана

Обирите са от последната година и половина
20 ное 2014 18:24, Анисия Иванова
3
Полиция и прокуратура разкриха три тежки грабежа в Монтана
Архив: Булфото

Три грабежа са разкрити в Монтана при отлично взаимодействие на полицията и прокуратурата. На съвместна пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Монтана Иван Георгиев и районният прокурор Емил Александров обявиха, че обирите са от последната година и половина.

Разкрит е смятаният за много труден от криминалистична гледна точка грабеж на 4,3 килограма златни накити, станал в Монтана на 22 юни 2013 година. Задържани са двамата нападатели Христо Георгиев на 42 години - бивш служител на сектора "Грабежи" в 9-о РПУ в София и Димитър Спасов на 28 години.

На въпросната дата двамата влезли в търговския център "Нова Деница" в центъра на Монтана, стигнали до втория етаж, произвели изстрели с огнестрелно оръжие и със сила и заплахи принудили продавачите на щанд на фирмата "Гема М" да им дадат много златни обеци, верижки, пръстени и други златарски изделия за над 180 000 лева.

В момента двамата са задържани в Монтана и им е наложена постоянна мярка за задържане, обяви Георгиев.

Другите два грабежа са станали през тази година в денонощни магазини в Монтана. Задържани са две групи младежи, от които са иззети маски, газови пистолети и други улики, обявиха шефовете на полицията и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Какво? преди 9 години
Тези толкова трудно уловими престъпници...Влезли в 'Мол-а' в Монтана, почнали да пуцат и крещят и после година и половина не могат да ги хванат? Какво 'отлично' взаимодействие, а? Златото - сигурно вече отдавна продадено, стопено и т.н. Те са си купили коли и прочие, а ние да ходим да го дирим...бааати държавата!
1
1
 
10
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
След като чуем присъдите, веднага ще разберем къде е златото! Споко !