Последно видели Сертов с "Опел", може да го дирят с хеликоптер

Ексшефът на ДАНС изтеглил пари край НДК, след това следите му се губят
Обновена: 10 дек 2014 15:29 | 10 дек 2014 11:06,
76
Последно видели Сертов с "Опел", може да го дирят с хеликоптер
Светлозар Лазаров Снимка: БТА

За последно бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който изчезна, е засечен с автомобил "Опел Астра" – светлосив металик, модел 2009 година, с регистрационен номер СА 2987 РМ, съобщи началникът на СДВР Младен Маринов на брифинг. Сертов е изтеглил пари в района на НДК и след това следите на обявения за издирване ексначалник на ДАНС се губят.

Още по темата
Сертов е изтеглил сума пари, която не е необичайно висока за начина на живот, който е водил.

Този факт може да ни помогне да установим движение на издирвания в определен диапазон от време, разясни Маринов, който не пожела да уточни колко точно пари е изтеглил ексшефът на ДАНС.

Все пак от брифинга стана ясно, че в подобен размер Сертов е теглил два пъти месечно.

Полицията обмисля възможността, при подходящи метеорологични условия, да търси Сертов с хеликоптер в Южна България, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че до предположенията полицията е стигнала след разговори с близки на Сертов, които казали, че той ходел в този край на страната.

Нямаме данни Петко Сертов да е имал финансови проблеми, посочи Лазаров.

Когато напуснал дома си в петък, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт. Затова полицията проверява всички гранични пунктове, но досега няма данни Сертов да е регистриран да влиза в съседна на България страна. Няма данни той да е носел лично оръжие, няма и данни да е бил болен. От МВР нямат информация също за извършено престъпление срещу Сертов. Съпругата му Сертов обяснила пред органите на реда, че не му се случва за първи път да си остави мобилните телефони вкъщи.

Разследващите проверяват и възможността Сертов да си е купил самолетен билет. Един от навиците му обаче бил да шофира сред природата.

Петко Сертов е имал навика да пътува в труднодостъпни местности, за да се разтовари от стреса – работи се и по версия за ПТП, коментира заместник-главният секретар на МВР Георги Костов.

Не изключваме варианта да е напуснал страната, без ние да имаме данни за това, допълни той. Съществува вероятност издирваният да се нуждае от помощ.

Колата на Сертов за последно е засечена в центъра на София, но от полицията не разполагат с категорични факти в каква посока е поел. Продължава работата по установяване и изземане на видеозаписи от общински и частни камери в района.

От МВР призоваха всички граждани, които имат информация за местонахождението на автомобила, да я предоставят чрез системата на телефон 112 към СДВР. 

Сертов беше обявен за национално издирване в събота на обяд, след като съпругата му подала сигнал. От вчера вече го търси и Интерпол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
баи Тошо преди 9 години
А бе кои ще плаща разходите по това издирване.кои ще плаща милиардите които моя охранител ще взима за да се пъчи че е спасителя на народа и държавата от комунистите сякош тои не е бил в управлението и,не е бил член на БКП и се оправдава само с предишните.Тои просто не иска властта но за спасението на България ще се жертва човека.Аз баи ви Тодор питам ще му стигнат ли 8 миларда д.резерв и 8 млар.заем за да може после да се пъчи,че спасил Б-я и защо изчезна този Петко и тефтета.
60
0
 
2
 
! Отговори
? преди 9 години
Този Лазаров -ПР акцията още ли го държат? Имам чувсто,че за него най-важно е да застане самодоволно пред камерата и да каже как всичко добре вършат.В тази държава отговорност ще поеме ли някой от управляващите?
59
0
 
5
 
! Отговори
Капитана преди 9 години
Боже, каква интелигентност излъчва Главния Секретар, Боже...Какъв одухотворен поглед, какви жестове и мимики, Д.ба и тъпанара скапан, докато има такива като него не очаквайте нищо да се промени в тая *** държава. Тоя в друга страна ще го арестуват само по физиономията на престъпник и бавноразвиващ, камо ли да го назначат някъде, е може за овчар да става
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямали данни дали е напуснал страната??? И тия мислят, че са нещо - полиция ли, милиция ли... А за какво ви се плаща, а? ***!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опела сигурно вече гние в някоя канавка, а те с хеликоптер щели да го търсят.
56
0
 
3
 
! Отговори
Беселина преди 9 години
До азАми пишеше някъде, че е изтеглил пари от банкомат в района на НДК. Може и аз да съм сбъркала, извинявам се!
55
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 9 години
ОТ СКОРО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ХОРА. НЕ ЗНАМ ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ. ЩЕ ВИДИ ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ. ПРИЛИЧА МИ НА НЕ БЛИЗКОТО МИНАЛО.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чий е автомобилът "Опел Астра"?От всичко написано досега, стигам до извода, че е възможно - не дай Боже, човекът да е катастрофирал в някоя наистина труднодостъпна и рядко посещавана местност. Или пък просто бяга от нещо или от някого, та затова е действал така, че да НЕ създаде впечатление, че се готви да пътува зад граница или да се укрие в страната.Надявам се да не се е случило нещо лошо и фатално.
53
4
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
КОЙ ЩЕ ПЛАЩА РАЗХОДИТЕ ЗА ХЕЛИКОПТЕРА ?????
52
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 9 години
кой ще плаща бе другари политици,и така ли се грижите за всеки изчезнал човек гражданин на РБългария,ще си отговаряте пред Бог за всичките ви грехове,а заплатата на греха е вечни мъки в Ада,покайте се докато имате още щанс...
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми нали трябва да се измести истинската тема,че се теглят яки заеми за да са на власт и ие трябва да ги връщаме.То се отефтерчихме,сега избегал Петко търсим,утре сгазения съдия ще оплакваме,но важната тема не трябва да разискваме.
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой знае кво станало , изгуби се един агент на ДС и вече голяма врява отиде 1 месец- само за тва ще говорят
49
3
 
14
 
! Отговори
* преди 9 години
А варианта " Млада любовница" проверен ли е , щом жена му го търси . а между другото аз нямам сведения , чии зет се пада , ама не ще е на кой да е
48
2
 
42
 
! Отговори
Закъснял преди 9 години
А Христо Бисеров намериха ли къде е?!
47
2
 
24
 
! Отговори
терминал 2 преди 9 години
*** да се закрива и всеки да хваща по белия свят !
46
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
качете на хеликоптера и Тиквата,той ще ви каже къде е.
45
0
 
12
 
! Отговори
Varna преди 9 години
Автомобилът е застрахован в ЛЕВИНС, собственост на Теодора Боянова Кондова, застрахована, чрез посредник Стрийт Транспорт ЕООД.
44
2
 
18
 
! Отговори
5В7У преди 9 години
СИГУРНО Е дрънкал за тефтерчето
43
1
 
12
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
След като си взел под масата и не си свършил работата,то е ясно че се налага на често да теглиш по 8 хиляди и да ги връщаш тези мангизи нали?И ако не можеш да ги върнеш тогава ко праим , налага се да търсим човека на трудно достъпни места.А тези места са няколко:в земята,на дъното в язовира,в южна Африка,в цимента в космоса.Ех баи Петко що ти требеше да се забъркваш в тези работи?
42
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 милярда народна пара изчезват-никои нищо не знае, никои не носи отговорност.Шеф на държавна сигурност изчезва- никои нищо не знае.Егати държавата. РАЗПУСКАЙ ПАРЛАМЕНТА , И ПОСЛЕДНИЯТ НА ТРЪГВАНЕ ДА ИЗГАСИ ЛАМПАТА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ!