Баба даде 5 000 лева на телефонен измамник в Русе

Парите били за спешна операция на дъщеря й
17 дек 2014 15:14, Красимир Ангелов
11
Баба даде 5 000 лева на телефонен измамник в Русе
Снимка: Булфото, архив

Възрастна жена от русенското село Горно Абланово се раздели с 5000 лева след телефонна измама, съобщават от Областната дирекция на полицията в Русе.

Около 18.00 часа на 14 декември на домашния телефон на 84-годишната жена се обадил плачещ женски глас, който се представил за дъщеря й.

Тя съобщила, че е с три фрактури на крака и й трябват 5000 лева за операция. Разговорът продължил мъж, който се представил за лекар и заявил, че спешно оперират дъщеря й и трябва да се дадат пари, за да продължи интервенцията.

След като възрастната жена описала къде живее, на улицата пред дома й предала парите на млад мъж. Едва на следващия ден тя се обадила на дъщеря си и разбрала, че е била измамена, след което подала сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Русетелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
селянин преди 9 години
поредната измислица на журналистите,освен да копират и да си измислят новини друго не могат.
7
0
 
1
 
! Отговори
pff преди 9 години
Teq izmamenite mi stanaha smeshni poveche ot koolkoto da mi e jal veche...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
okaza se 4e babite sa maloumni
5
0
 
4
 
! Отговори
anonmimen преди 9 години
Имала дала ако наистина е дала постоянно дават по телевизия и говорят за тези измами събирала ги е цял живот и сега дава * подкуп*това също е подсъдимо.Но аз оставам с усещането,че някой си мисли и очаква,че като каже.че са го излъгали идържавата ще му ги въстанови е за такива *** въобще не мие жал за тях пада им се.
4
1
 
12
 
! Отговори
наивници големи преди 9 години
Първо защо не се обадила на дъщеря си, а на другия ден. Не мога да ги разбера тия хора, нямат ли мозък, как се дават 5000 лв на непознат. Ако някоя съседка и поиска назаем 20 лв, ще каже , че няма.............................
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PENSIITE MALKI BE......XA XA XA.......ZA HLQB NQMAT AMA ZA TELEFONNITE IZMAMNICI IMAT.......UMIRALI OT GLAD I MIZERIQ........XA HODI IM VQRVAI.............
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, обяснете на родителите си, бабите и т. н. как да действат при такива обаждания. Кметове - направете разяснителна кампания на населението.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе аз се трепя от работа и не мога да скътам 500 лв а тези бедни пенсионери откъде ги вадят, та да раздават и на непознати по улиците.