Петима са задържани за над 30 грабежа в столицата

Те са пипнати при няколко полицейски акции в София
Обновена: 28 яну 2015 15:28 | 28 яну 2015 15:28, Анисия Иванова
3
Петима са задържани за над 30 грабежа в столицата
Архив: Булфото

Столичните криминалисти задържаха петима мъже, заподозрени за над 30 грабежа, съобщиха от МВР. Крадците са задържани през декември и януари при няколко полицейски акции срещу уличните грабежи в София.

В края на декември в ареста на Шесто РУ са задържани двама столичани - И.Т. на 19 години и Щ.Д. на 34 години, известни на полицията и осъждани за кражби и грабежи. Последният е изтърпявал многократно и ефективно наказание лишаване от свобода.

При разследването е установено, че двамата са участвали в грабежи, извършени на територията на районното управление, а почеркът при престъпленията бил идентичен. Жертвите били жени, а извършителите издърпвали със сила дамските им чанти.

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинения и е наложила мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа на двамата.

Служители на сектор „Грабежи” от СДВР и техни колеги от Девето и Трето РУ също през декември са задържали други двама софиянци за улични грабежи - 22-годишния М.И. - Дебелия, и Т.О. на 19 години. Първият е привлечен като обвиняем за общо четири грабежа, а вторият задържан е с повдигнато обвинение за извършен грабеж на 12 януари в района на ж.к. „Разсадника”.

И двамата са известни на полицията за подобни деяния и осъждани. Спрямо тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 24 януари в ареста на Седмо РУ попаднал и 18-годишният М.Я. от София, познат на органите на реда за кражби и унищожаване и повреждане. Според събраните данни той е автор на две престъпления, а негови жертви са възрастни жени, от които той издърпвал дамските чанти.

Едното престъпление е извършено на 9 януари към 22.30 часа на пазара в ж.к. „Младост 1”, а другото - на 31 декември м.г. в района на ж.к. „Младост 3”.

След доклад на събраните материали той е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Продължава работата по установяване на съпричастността на задържаните и към други подобни деяния, извършени на територията на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: МВРкражбизадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Холмс преди 9 години
Г-н Министър на вътрешните работи, от всички публикации за престъпленията става ясно, че тези престъпници имат организатори на територията на София, а може би и на територията на цяла България с една основна цел - чрез тези пръстъпления да се плаши народа и да се подкопава дейността на полицията. Кой има изгода от това ? Дали това вече не клони към тероризъм ????
1
0
 
12
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Как така задържани! Нямат ли депутатски имунитет ?!?! Еи ,това правата на престъпниците вече за нищо ги нямат! Взеха да ги задържат!