Спипаха 2 камиона с незаконна дървесина край Копривщица

Шофьорите на товарните автомобили са избягали
38
Спипаха 2 камиона с незаконна дървесина край Копривщица
Снимка: МЗХ

Мобилно звено към Югозападното държавно предприятие задържа два камиона, превозващи около 20 куб. метра иглолистна строителна дървесина, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Установено е, че дървесината е добита в горски територии, собственост на Община Копривщица.

При проверката в местността Крива река на територията на “Държавно горско стопанство Пирдоп”, е установено, че транспортираната дървесина не е придружена с необходимите документи - общинска горска марка, каквато се изисква при добив от общински гори и без превозен билет.

Инспектори от РДГ - София са изготвили констативен протокол за нарушение на Закона за горите. Шофьорите на двата камиона, в опит да осуетят задържането им, са избягали от мястото, за което проверяващите от мобилния екип са уведомили незабавно органите на Министерство на вътрешните работи. В момента на мястото на произшествието има полиция.

Представителят на общинското звено, което отговаря за общинските гори в Копривщица, е пристигнал час и половина след констатациите на звеното на Югозападното държавно предприятие. За да прикрие нарушението, той се е опитал да издаде в последствие превозен билет за един от двата камиона, за което също са уведомени компетентните органи, отчитат още от МЗХ.
 
От там допълват, че от началото на декември 2014 г., когато се създадоха мобилните екипи, до 20 февруари 2015 г., във всички териториални поделения на Югозападно държавно горско предприятие те са проверили 637 обекта, 1252 превозни средства, 2887 ловци, 403 физически лица.

Съставени са 95 акта за различни видове нарушения, задържани са 19 куб. м. строителна дървесина, колкото е и размерът на задържаната дървесина при акцията днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
32
 
! Отговори
Свогенец преди 9 години
Сеч му е майката . Всичко до дъно . След това защо имало наводнения , свлачища и т.н. Години наред Своге се командваше от ДПС и резултата е ясен . Простите депесари сечет трупи и продават в Турция .
8
0
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ПРОВЕРЕТЕ СЕЛО СВИДНЯ...ДО СВОГЕ...ДОКАТО НЕ ГО ОСВИТКАХА ТАМ СЕЧЕШЕ ШМИД..СЕГА ПАК СИ СЕКАТ..СВЛИЧАТ С ВИЕТНАМКИТЕ НОН СТОП..НО ПОЛИЦИЯТА ПАЗИ ДЕ..
7
0
 
24
 
! Отговори
инженер-лесовъд преди 9 години
Браво другари и депесари. Сечете горите и зарибявайте язовирите . Това можете защото сте неграмотни и необразовани. А народа ще бъде наводняван и тормозен , защото трябва да продаваме трупи в Турция и риба от язовирите . Ашколсун , еваларка .....
6
1
 
36
 
! Отговори
Защо? преди 9 години
Това е капка в морето! Вижда се,че и общински и държавни служители са в тази мафия!Сега какво ще стане?Ще се конфискуват ли камионите и накажат водачите им,а как са изсекли тези дървета без никой да разбере и къде е отивала тази дървесина? Трябват санкции по цялата верига на "дървената мафия"! Защо няма жестоки наказания за тези,които унищожиха горите на България?
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бързо изпратете някой да пази дървесината от полицаите
4
1
 
29
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Защо в статията не се споменава от коя партия или чие протеже е представителя на общинското звено.Хората трябва да научат на кого дължат "благосъстоянието" си и докато журналистите удобно мълчат и не започнат да ги посочват поименно и къде членуват нищо няма да се оправи.
3
0
 
30
 
! Отговори
SD преди 9 години
Само два камиона ?ХАЙДЕ ДЕ !!Днес е 2 март , а не 1 април !
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще се спре това безумие изсичането? Да се спре има един начин като във военно време, разстрел на място. Само 3-4 наказани на място и ще забравите за проблема.
1
1
 
35
 
! Отговори
gg преди 9 години
ZA DPS mai zakona ne e vajen