Лаптоп обир: Апаши напълниха чували за 20 000 лв

След гонка с полицията крадците захвърлили стоката в парк
Обновена: 21 апр 2015 14:08 | 21 апр 2015 12:10,
7
Лаптоп обир: Апаши напълниха чували за 20 000 лв
Снимка: Reuters, архив

В нощта срещу понеделник маскирани крадци организирали акция и свили 21 лаптопа за над 20 000 лева от фирма за компютърна техника във Велико Търново.

Дръзките извършители били дегизирани с черни скиорски шапки с прорези и били въоръжени с богат инструментариум за разбиване на секретни брави. Около 4 часа на разсъмване на 20 април злосторниците атакували набелязания търговски обект на ул."Никола Габровски" в старата столица.

С приспособление "меча лапа" строшили ключалката на входната врата. Използвали режещи инструменти, с които пък взломили и ролетната щора. Пред магазина и вътре в него обаче имало монтирани камери, които заснели обира, съобщава в."Труд".

Преди да напуснат обекта обаче двамата крадци се усетили, че ще бъдат запечатани на кадрите и насочили нагоре едната камера. Въпреки това на видеото ясно се виждало как крадците обират лаптопите и ги тъпчат в чували. През това време обаче се задействал инсталирания СОТ.

След минути служителите на охранителната фирма се озовали на място. Като съзряли гардовете, апашите метнали чувалите на гръб със стоката, която тежала около 40 кг и побегнали. Заформила се гонка към близкия парк.

Извършителите обаче разбрали, че нямат шанс да се измъкнат от униформените преследвачи и захвърлили плячката в храстите край една от алеите в парка. Като се освободили от техниката те успели да се изплъзнат от охранителите, но пък лаптопите били спасени.

В тревните площи били открити едната от маските и част от инструментите. Атрибутите на крадците били захвърлени на 50 метра от изоставените торби с компютри.

По време на обира пък единият собственик на фирмата дори наблюдавал от компютъра у дома си как действат апашите след като алармата на камерата се включила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Срам и позор преди 9 години
Срам и позор: СОТ и съответно полиция (защото едва ли собственика на фирмата е гледал на лаптопа си вкъщи как го обират без да реагира). И какво - апашите избягали!!!Питам - колко време трябва да се обиколи един средно голям офис и да се съберат 20 компютъра в чанти? А, колко време? И да не ги хванат. Дори са успяли да изнесат "стоката".
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За КомСис ли става дума?
3
1
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Що не ги давате по някоя телевизия на живо,и без това у нас видеото не доказва нищо
2
2
 
9
 
! Отговори
Уиндинго преди 9 години
До АнонименВсеки който иска и има връзки може да стане полюцай ...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбили вратата и щорите, ама не щеш ли обърнали камерата нагоре и сота се задействал, да не са я обръщали тая камера нагоре с пневматичен чук бе ?