След акция на МВР: Катаджията от Пловдив остава в ареста

Повдигнати са обвинения за прикриване на виновник за катастрофа
Обновена: 28 апр 2015 21:50 | 28 апр 2015 21:44,
15
След акция на МВР: Катаджията от Пловдив остава в ареста
Снимка: Dnes.bg

Мащабната проверка на МВР и Окръжна прокуратура-Пловдив в КАТ-Пловдив продължава. Разкрити са схеми за регистрация на автомобили чрез фалшиви договори и корупционна схема за прикриване на вина при катастрофи. От общо шестима задържани в ареста остават четирима души, сред които и един катаджия.

Още по темата

Окръжна прокуратура повдигна обвинения срещу трима граждани и служител на КАТ, които се опитали да прикрият виновника за катастрофа, при която е прегазен 84-годишен пловдивчанин. Образувано е досъдебно производство. Служителят на „Пътна полиция” е с обвинения за три престъпления – за лично укриване на въпросния шофьор, за незаконно притежание на боеприпаси и за получаване на облаги.

„Единият е извършил престъплението, а другите двама – полицейският служител и лицето, което се е представяло за водач, са участвали в схема за прикриване на смърт на пътя и на реалния извършител”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Галина Андреева.

Прегазеният на пешеходна пътека Петко Петков бил бивш военнослужещ. След нелепата смърт съпругата му решила да не оповестява фактите около смъртта му.

 „На мен ми каза, че е починал на пейка на гарата, после разбрахме, че е бил блъснат”, твърди съседка на прегазения мъж.

Заради акцията в КАТ-Пловдив колоните от автомобили пред пункта за технически прегледи и гишето за регистрация продължиха през целия ден.

Двама от общо задържаните трима катаджии след разпит бяха пуснати на свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: кат пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се закриел КАТ КАТ е институция и няма вина, хората са виновни и трябва да се уволнят.
4
1
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Най-добре е КАТ да се закрие, защото не само, че не помага, а вреди.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Пловдивски КАТ сме патили, преди доста време, когато имахме камиони. При нас действаха по следния начин: спират те за проверка, проверяват и като няма нарушение просто не ти връщат документи и чакат час-два-три... и ако попиташ какво става? Пишат ти акт за "други нарушения" от 50 лева. Рушвети ние не даваме принципно..., но плащахме актове за измислени и така наречени "други нарушения"
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата 75 хилядна банда рушветчии и уредени некадърници, спокойно могат да се отсеят около 200 кадърни, знаещи, можещи и неподкупни служители и те да са основоположници на една истинска полиция. Това сборище на всякакви мародери, на държавна хранилка, което е в момента трябва да се разтури незабавно.
1
1
 
12
 
! Отговори
Дъ Бест преди 8 години
Въййй сега ще се окаже , че хората от телефонните измами всъщност не са измамени и наистина са плащали за прикриване да престъпления