Основна версия: Георги убит от футболни фенове

Приятели подозират двама близнаци, СДВР търси очевидци
3 юни 2015 17:00,
73
Основна версия: Георги убит от футболни фенове
Снимка: архив Булфото

Основната версия, по която полицията работи за убийството в Борисовата градина, е то да е резултат от сбиване между футболни фенове от различни отбори. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред ресорната комисия в парламента.

МВР-шефът съобщи, че версията за убийство, основано на любовни отношения, е отхвърлена.

Още по темата

16-годишният Георги бе открит безжизнен вчера на пейка в Борисовата градина със следи от пробождане с нож. По-рано днес в парламента Бъчварова съобщи, че все още няма заподозрян за престъплението и допълни, че има уверение от разследващите скоро да бъде идентифициран кръг от заподозрени.

Пред вътрешната комисия тя съобщи, че има уверение и, че може да бъде установен контакт с познатите на убития, които са били последно с него.

Междувременно две приятелки на момчето, Ирена и Йоана, обявиха пред bTV, че вероятните убийци на Георги са близнаци, фенове на ЦСКА.

Според момичетата с близнаците е имало още двама-трима техни приятели. Георги бил левскар, а момчетата - от ЦСКА. "Скандалът тръгна от Facebook, там са станали някакви кавги", обясниха момичетата. Те описват близнаците като високи - 189-190 см.

Според тях спорът е бил за любимите отбори. И те смятат, че причина за убийството не е свързана с приятелката на Георги. Младежът я е ревнувал от момче от друга гимназия, но това няма нищо общо с убийството, заявиха двете момичета.

Междувременно СДВР обяви, че търси съдействие от гражданите, които на 2 юни, в часовете между 10 и 12 часа са били в района на Борисовата градина и бул. "Драган Цанков". Хората, които са забелязали нещо нередно или тревожно или имат информация за извършеното наблизо тежко криминално престъпление, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, апелират от столичната полиция и гарантират анонимността на свидетелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако беше спора във фейсбук до сега да са ги открили..просто му разбиват фейсбука, отварят съобщенията и виждат с кой си е писал, така че аз отхвърлям този вариант!
49
0
 
3
 
! Отговори
65 преди 8 години
Срам и позор -насъсквате децата едни срещу други!Още няма версия ама журналистите получиха факс в главите.Били цесекари.Аз съм от Левски но в момента защитавам правдата-не може така да се говори.Момчето си лежи на пейката и се кара с фенове на ЦСКА,ей така просто .Това хладнокръвно и замислено убийство може да е за много по страшни неща
48
0
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Безумен народ! Останали сме една шепа хора и зор да се избием! А в България дори няма и футбол, това е един зле режисиран и евтин театър, толкова фалфив, изкувствен и отблъскващ, колкото и псевтдо "Феновете", които го гледат. Чудя се как е възможно, на най- прекрасното място да се роди такава *** нация. Почивай в мир Георги.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Правешкия почти нямаше такива неща.Повечето убийства ставаха на границата - решилите да избягат от социалистическия АД бяха директно убивани, а оцелелите ги довършваха по затворите.В лагерите Белене Скравена и Куциян и другите убийствата също не бяха рядкост.
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31 и 32 Много сте знаели вие колко убийства е имало по бае ви тошово време . И дали само убийци са разстрелвали татовците ви :)))Смешници.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za vsichko e vinoven Gerb...da obasnat zacho ni iztrebvat..izlachvateli...chestreisari..vseki den umirar balgari i to po mbogo..USAA iska teritoriata ni..
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tova che kage tazi taka i e naredeno..zachoto ako sa beganci...trabca da gi skriem...nali oche che ni prachat...imala uverenie..razsledvaneto na prestaplenie da ne e kato pravene na tablica...
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сичко е виновен социализма! 45 години съсипаха България, а сега нашите по-старши партньори от Вашингтон и Брюксел ни помагат с мъдри съвети, наставляват ни и се опитват да ни спасят от пораженията които нанесоха комунистите за 45 години руско робство.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не може ли да са "бежанци" или крадци? На един мой познат му извадиха нож в борисовата градина и трябваше да се раздели с новите си маратонки.
41
1
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
Социализма е родил и тебе " шоо с дървена глава".
40
7
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК СЕ КАЗВАШЕ,НО РАЖДАШЕ ХОРА, А НЕ ТИКВИ---------------- Напротив, социализмът роди и мутрите, и чалгарите, и търпеливите офци. Всички, които сега са на 40-45 и по-възрастни, са завършили училище преди 1989 г.
39
6
 
6
 
! Отговори
СРАМ преди 8 години
ВСЕКИ СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН,РОДИТЕЛИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ,ВИНОВНИ СА УЧИТЕЛИТЕ,В УЧИЛИЩЕ СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ ЩОТО ОТ РЕФОРМИ УЧИТЕЛИТЕ СА ПРЕВЪРНАТИ В НАЙ ЛОШИТЕ,СЛЕД ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ОСТАНАЛИТЕ ОРГАНИ СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ ДЕН ДА МИНЕ И ТАКА РАЗСИПАХМЕ ЕДНО ОБЩЕСТВО,НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАК СЕ КАЗВАШЕ,НО РАЖДАШЕ ХОРА, А НЕ ТИКВИ.ВСИЧКИ И НАЙ ПРОСТИТЕ РАЗБРАХА,ЧЕ ДА СИ ДОБРЕ В ДНЕШНО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СИ НАХАЛЕН И ДА ЗНАЕШ КАК СЕ КРАДЕ,НИМА НЕ СЕ ВИЖДАТ ХОРАТА НА ГОРНИЯ ЕТАЖ,КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ МЛАДИТЕ ХОРА,
38
3
 
12
 
! Отговори
това е преди 8 години
КАКВОТО ПОСЕЕШ, ТАКОВА ЩЕ ЖЪНЕШ.ИСКАХТЕ ДЕМОКРАЦИЯ,ПОЛУЧИХТЕ Я.КЪЩИТЕ НИ СА У ЖЕЛЕЗА,НЕ СМЕ СПОКОЙНИ, КАТО РОДИТЕЛИ.УЧИЛИЩАТА ВСЕ СЕ РЕФОРМИРАТ,И НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧАТ СЛЕД 89 ГОДИНА.ТЪПИТЕ ВЕЧЕ НЕ СА В НАЧАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ,НО СА В СРЕДНОТО И НАГОРЕ.ЕГАТИ ДЕМОКРАЦИТА ЩОМ РАЖДА ПРЕСТЪПНИЦИ,КРАДЕ СЕ НАПОРАЗИЯ ОТДОЛУ ДО ГОРЕ,НЯМА СПОКОСТВИЕ,НА КЪДЕ ВЪРВИМ НИКОЙ НЕ ТИ КАЗВА.ВСЕКИ ВИКА НА ПО ДОБРЕ, А ТО СТАВА ПО ЗЛЕ,ГЛЕДАЙТЕ УЛИЦАТА,ГЛЕДАЙТЕ НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ,КЪДЕ БЯХМЕ,КЪДЕ СМЕ СЕГА,ТОВА Е.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 2 юни бяхме на Околчица така че нищо не видяхме.
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, че основната версия не е самоубийство, е невероятен напредък за министерството...
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиа са били ромски футболни фенове, наште българските фенове са свесни, не убиват младежи.
34
0
 
36
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Едва ли има по-голямо нещастие за един родител от това, да изпрати на училище своето дете поживо поздраво, и да го привикат по някое време за идентифициране на безжизненото му тяло! ... Преживях тъгата с тези родители и ми се иска да изкрещя СТОП на НАСИЛИЕТО, ПРОСТОТИЯТА, МИЗЕРИЯТА, ЖЕСТОКОСТТА, АГРЕСИЯТА! Хора, превърнахме се в *** или кокошарник!!!! Отворете очи и да започваме открито да се противопоставяме на абсурдите, които ни заобикалят!
33
1
 
6
 
! Отговори
Soto преди 8 години
До анонименА не говориш ли наизуст ? Това ли е най-важното в случая ?Не е ли по-важко ,че си е отишло дете на няма и 16г.Много си ***,повръща ми се от теб и такива като теб ...
32
2
 
8
 
! Отговори
Фантазиите на Мюмюн преди 8 години
Тая има вид на начална учителка. От куцо , кьораво и сакато .... Е не става министър!
31
3
 
11
 
! Отговори
имигрант преди 8 години
защо само в българия не се спазват законите,имат по 3,4-10 висящи дела и са на свобода.защо не е така в испания,германия, гърция,дори в румъния спазват и изпълняват законите защо,защо,защо политици започнаха да говорят за пушки в действие/к.исмаилов/.това е вашата БЪЛГАРИЯ.