91-годишна измамена по телефона с 4000 лева

При нея измамниците приложили схемата "болна дъщеря"
24 юни 2015 14:00,
3
 91-годишна измамена по телефона с 4000 лева
Снимка: архив, Булфото

91-годишна жена от Пловдив е измамена по телефона със сумата от 4000 лева, съобщиха от МВР.

По първоначални данни вчера по обед на възрастната жена била приложена познатата лъжовна схема за разболяла се от заразна болест дъщеря, която се нуждае от спешно и скъпо лечение.

Заблудената пенсионерка приготвила 4000 лева и ги предала на непознат, който дошъл на адреса й.

Едва по-късно, когато се свързала с близките си, разбрала, че е попаднала в мрежата на мошеници и подала сигнал във Второ РПУ-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Св прод. преди 8 години
Иначе долуспоменатите ми роднини са млади (скоро и те ще махат фиксираните), а и надали знаят къде живеят, просто звънят на кода на населеното място. Въпроса е че липсва желание (или някаква корупцоинна схема с делкане). Иначе се стреляме с дронове и намираме карфица в Близкия изток с лазерно насочване, а ромски мошеник с предплатена карта оставящ куп електронни следи в европейска държава не можем.
2
0
 
3
 
! Отговори
Св до 1 преди 8 години
До 1Надали са чак такива. Скоро ми се случи, вършееха в моя малък град и в рамките на 1 час звъняха на две мои роднини. Логиката е ясна - звънят на домашен фиксиран (бивш БТК телефон в рамките на града). Останаха само баби и фирми с тези телефони. Вечер, за да е сигурно че не е фирма. Странно е защо регистрирахме тези карти с имена ЕГН-та и т.н. Защо получавам спам поща с предложения за регистрирана предплатена СИМ карта?Намира се в кой час е звъняно на телефона, кой е собственика и готово.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1/ Някой знае, че тази баба има дъщеря.2/ Същият този "някой" знае, че старицата разполага с такива пари.3/ Този "някой" е информиран кога възрастната госпожа е сама у дома.ВНИМАВАЙТЕ, измамниците имат съгледвачи и разузнавачи.