Арест за трима за дрога, оръжие и боеприпаси

Те са задържани при акция на СВДР и СГП
30 юли 2015 18:07, Красимир Ангелов
0
Арест за трима за дрога, оръжие и боеприпаси
Снимка: Булфото, архив

Трима души са задържани в столицата за наркоразпространение и за притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси без разрешение, съобщават от Софийската градска прокуратура.

На 28 юли в София от СДВР са задържани шест човека за наркоразпространение и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси без разрешение. При извършването на обиски на тези хора и на претърсване на два апартамента в столицата, ползвани от тях, са открити и иззети високорискови наркотични вещества - амфетамин с общо тегло - 210 грама и марихуана с общо тегло 350 грама.

Открити и иззети са револвер и сигнален газов пистолет, преработени за стрелба с бойни патрони, както и боеприпаси - общо 143 патрони с различен калибър.

На 29 юли с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура лицата са привлечени като обвиняеми.

На 29 юли с постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура са задържани за срок до 72 часа трима от задържаните, а останалите са освободени. Оставените в ареста са с криминално минило, като двама от тях вече са осъждани за разпространение на наркотици, а третия – за хулиганство.

Предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", спрямо всеки един от задържаните от прокуратурата за срок до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: наркотицизадържани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари