Хванаха 6 кг хашиш при акция край Пазарджик

Криминалистите намерили и малокалибрена карабина
7 авг 2015 16:37,
2
Хванаха 6 кг хашиш при акция край Пазарджик
Снимка: МВР

При акция на криминалисти от полицията в Пловдив и колегите им от дирекцията в Пазарджик е задържана група за разпространение на наркотици. По време съвместната акция е иззето солидно количество дрога, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена в нощта срещу четвъртък, в местността "Писковец" край Пазарджик. Там били задържани 32-годишен мъж от Долна баня, 22-годишен от софийското село Житен и четирима пловдивчани.

У единия от мъжете били открити две полиетиленови пликчета с около 12 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

Проверени са и три автомобила, ползвани от членове на групата  - "БМВ Х5", "Порше Кайен" и "Рено". Последвало претърсване в къщата на столичанина в съседното село Звъничево. Там полицаите открили 12 опаковани със скоч кубчета кафяво вещество, което се оказало хашиш.

Количеството на намерената дрога е 6,3 килограма. В имота на софиянеца криминалистите намерили и малокалибрена карабина, заедно с 237 боеприпаса за нея, всичките незаконно притежавани.

Резултатите от спецакцията са докладвани незабавно на Окръжната прокуратура в областния град. На четирима от мъжете е повдигнато обвинение по чл. 354 а от НК и срокът  на задържането им е удължен на 72 часа Предстои внасяне на искане от прокуратурата в Окръжен съд - Пазарджик за налагане на най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража".

Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната дейност на шестимата мъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари