Правосъдие по нашенски – с голи ръце срещу ало-апашите

Семейство задържа 49-годишна и я предаде на МВР
3 сеп 2015 15:42,
7
Правосъдие по нашенски – с голи ръце срещу ало-апашите
Снимка: Reuters, архив

Русенската полиция е задържала 49-годишна жена, която участвала в схема за телефонна измама, съобщи БТА.

Вчера около 15 часа мъж, който се представил за ''майор Христов'', се обадил на домашния телефон на 73-годишен русенец. Той обяснил на дядото, че синът му е пострадал и е с 46% изгаряния.

Възрастният мъж трябвало веднага да предаде сумата от 23 000 лева на мним представител на Здравната каса. Срещу парите синът щял да бъде откаран с хеликоптер в София, където щял да получи първокласна помощ.

Съпругата на мъжа обаче се досетила, че това е измама, потърсила сина си и го извикала на помощ. Той дошъл и изчакал идването на "човека от Здравната каса" - в случая това била 49-годишната жена. Синът я задържал при влизане в двора на родителите му и после я предал на полицията.

Работата по случая продължава, като разследващите изясняват съпричастността на жената и към други подобни измами в Русенско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
13
 
! Отговори
правосъд преди 8 години
До АнонименМокра площадка пред вратата, необезопасен звънец, (ключ за осветлението) - токов удар и един измамник по-малко. Дедото и до го съдят, няма да го осъдят и да го осъдят няма да лежи.
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още едно доказателство, че МВР трябва да се закрие
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази измамница е изпратена от руслямската държава да събира парите на българите, за да финансират ИД и руслямизацията на Европа. Спрете руслямския терор!