Възрастен габровец даде 6 бона на ало измамници

Излъгаха с близо 5 500 лева и две възрастни жени от Силистра
8
Възрастен габровец даде 6 бона на ало измамници
Снимка: Булфото, архив

Поредните случаи на телефонни измами бяха регистрирани в страната. В Габрово мъж на 86 години е дал на телефонни измамници 6 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Измамата е станала вчера, а сигналът за нея е бил подаден около 14,30 часа. Възрастният мъж съобщил, че парите уж били нужни на негов близък, за да закупи ваксина против болестта антракс.

По случая в районното полицейско управление е започнало досъдебно производство за измама.

При друг случай измамници взеха близо 5 500 лева от две възрастни жени от Силистра. 

На 74-годишна жена се е обадил измамник, представящ се за неин племенник, който й съобщил, че е изпратил колет от чужбина с 97 000 лева. Жената трябвало да заплати 2 500 лева за транспортна такса, за да освободи колета. Тя дала парите на куриер, който доставил пратката. Оказало се обаче, че в колета има стари вестници.

72-годишна жена пък повярвала на обаждане, че внукът й е в болница в критично състояние и му е нужна животоспасяваща ваксина. Жената доброволно дала 1 480 евро.

Най-популярни са "сценариите" на телефонните измамници за освобождаване от наказателна отговорност след пътнотранспортно произшествие със загинал, нужда от спешно скъпо струващо лечение, изгодна търговска сделка, колет от чужбина с голяма парична сума, предупреждават за пореден път от Областната дирекция на МВР в Силистра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа.... преди 8 години
Ле,лееееееееееее.....колко беден е народа м България ,бе....Ле,леееееееееееее....каква мизерияаааааааааа....!!!Само с 5,500лв ,ли ,бе.......А??!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възрастните хора не са виновни. Не ги изкарвайте виновни. След определена възраст повечето хора заболяват от старческа деменция и стават неадекватни. И аз не вярвах в това, но се убедих като наблюдавам баба ми. Преди като бях малък винаги е била адекватна и се държеше добре а сега след като вече е на 82 един ден е добре, два дни е неадекватна, говори глупости. Обвнинява ни нас внуците в неща, за които не сме виновни. На другия ден пак е добре и така. А тези, които мамят заслужават бесило.
5
0
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Да му се вземе телефона за наказание!
4
0
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Ако това бе преди да ни зароби демокрацията измамниците щяха да са заловени и без съд изпратени в Ловеч на слънчеви бани. Оцелелите сега щяха да получат обезщетение и обявени за жертви на тоталитаризма наред с истинските жертви, а останалите паметна плоча
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали приеха ограничение на кешовите плащания - тикви!
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами при условие, че има в държавата 1 милион невменяеми които гласуват за Будалисов е повече от ясно, че такива новини ще продължи да има!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имал, далсега да даде на ченгетата, за да ги хванатдругият вариант е да каже, че са му взели поне 600 000. До три часа, ще са ги хванали.