Адът на Витиня станал заради несъобразена скорост

Комисар Костов: Разлятото масло в тунела е следствие от катастрофата
Обновена: 8 окт 2015 19:26 | 8 окт 2015 18:08, Елка Василева
67
Адът на Витиня станал заради несъобразена скорост
Снимка: Булфото

Първопричината за тежката катастрофа на Витиня е бил ТИР, който удря движещ се пред него микробус и после е запречил изхода на тунела. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов.

След това започват да се удрят следващите автомобили, движещи се в тунела.

Причина за верижната катастрофа са несъобразена скорост и неспазване на дистанция, съобщи комисар Костов.

Още по темата

Разлятото масло и нафта в тунела са следствие от катастрофата, а не причина за нея, обясни Георги Костов.

Един от шофьорите, Йовко Цветков, чиято кола е пострадала в катастрофата, разказа по-рано, че е видял разлято гориво на пътя. 30-годишна жена, чиито автомобил е със счупено задно стъкло, разказва, че е видяла как колите пред нея не са могли да спрат заради разлятото гориво и са се удряли една в друга.

В тунела Витиня мирише на разлят дизел, казват шофьори, попаднали в пътния ад. По думите им магистралата пред тунела е била превърната в пързалка. Водач разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

При катастрофата загинаха трима души – жена и двама мъже. Ранени са 14 души.

Дете, пострадало при катастрофата,  остава за лечение в болницата "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. То е прието с рана на главата, уточниха от болницата.

В болницата "Св. Анна" са приети петима пострадали в същата катастрофа, като сред тях има и бременна във втория месец жена. Тя е с гръдна травма, състоянието й е стабилизирано.

Един от петимата, настанени в "Св. Анна", вече е напуснал болницата по собствено желание, уточниха от лечебното заведение.

В "Софиямед" също са приети ранени в пътния инцидент. Броят и състоянието им в момента се уточнява, казаха от лечебното заведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
naTpuoT преди 8 години
Не виждам в коментарите предложения за "РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА"
6
1
 
15
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До AstarotНе знам на кого какво набиваш, но заради такива , дето все се оплакват, че трябва да спазват дистанция, да карат според ограниченията на скоростта и да са със светнати фарове, съдебната медицина ще се пълни!Разбира се,че най-честите причини са превишена скорост, пияни шофьори и заспиване на пътя !!!Какво да разнообразяваме??? Няма разнообразни причини. Това е ! Я да питам какво му е лошото на пътя в тунела ??? Дупки ли има? Лош асфалт? Какво ?Аааа да! Няма 7-8 ленти за джигити!
5
13
 
23
 
! Отговори
Astarot преди 8 години
Да им го сложа на катаджиите! Значи, пишем в статистиката, 30 катастрофирали коли заради превишена скорост... После, като тръгне да се обяснява пред журналистите, 90% от катастрофите ще ги изкарат заради превишена скорост и ще набият пак ако искат и по 1000 лева глоби за 20 километра отгоре.Да си разнообразят малко причините за катастрофи: "Лош път", "Некадърен тираджия" и т.н.
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Де Лириум Тъпаnap...
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотията на българина е пословична... Никакъв Шенген още 50 години. ..Всеки път съм свидетел, как в тунелите се кара напълно безразсъдно. ..
2
27
 
21
 
! Отговори
Де Лириум преди 8 години
От както режима на пожарникаря е на власт, България премина от опита за колективно самоубийство към национален делириум!
1
0
 
14
 
! Отговори
аз преди 8 години
Добре че не е станал пожар.