Сгащиха 29 чужденци в изоставена къща в Дреновец

12 от тях обаче били пуснати и заминали към София
8 окт 2015 12:27,
15
Сгащиха 29 чужденци в изоставена къща в Дреновец
Снимка: Булфото, ахрив

Полицейски служители от Белоградчик са открили 29 чужди граждани в необитаема къща в село Дреновец, след получен сигнал чрез телефон 112, съобщават от Областна дирекция на МВР.

В къщата са установени 29 чужди граждани, а групата е задържана в РПУ-Видин. Всички са граждани на Афганистан, на възраст от 18 до 35 години, сред тях е имало и трима непълнолетни.

Дванадесет от чужденците са с наложени заповеди за принудителни административни мерки от други структури на МВР и са освободени, като са заминали за столицата.

Другите 17 чужденци са с наложени принудителни административни мерки по Закон за чужденците в Република България (ЗЧРБ) и вчера са били съпроводени до "Специален дом за временно настаняване на чужденци" при
дирекция "Миграция"-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Укрили са се в селото , половината ги пуснали в София половината в бежански център ....щом са се крили значи не им било това целта ? Да бяха стоели в София пак можеха да заминат дори по лесно за Германия да речем ? Не това им било целта , а каква е трябва да се разбере преди да се види !
8
0
 
7
 
! Отговори
КуКлКл преди 8 години
30 души ...на тази възраст .....криещи се в село ......какво правят там или това не е важно ? Ами ако чакат само да им подхвърлят 30 автомата дали няма да затрият селото ? Ако има много такива "криещи се по селата бежанци" и да чакат същото ? Вярно нямаме никаква държава ....но проклети да са тези които гласуваха за Герб и ДПС ....те ни ги докараха !
7
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
От 18 до 35 год ....идеалните бойци ! Или се бъркам ...може би са болни деца с майки и дядовци бягащи от войната в ......Румъния ?
6
0
 
8
 
! Отговори
прокурора преди 8 години
"ЧЛН.279: който влезе или излезе от/в страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до 5г."А какво правят нашите - водят ги във времените центрове. Та това са престъпници по смисъла на закона. Нали ако бяха бежанци, то те щяха да си търсят правата като такива по надлежния ред. Но не. Това са мюсюлмански колонизатори и икономически имигранти. Къв ШЕНГЕН, кви пет лева. ЕС е бита карта.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво са яли тия !?
4
0
 
7
 
! Отговори
Alis преди 8 години
Да ги пускат и да ги отправят към Сърбия, а те оттам - към Германия.Никакво регистриране и настаняване тук, в България. Че после ще ни ги върнат.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обърнете внимание как групите стават все по-големи, а честотата на "залавяне" - все по-висока. Това е минимум петата група за два дни.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето ви пример за заселване на обезлюдените села !
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"граждани на Афганистан, на възраст от 18 до 35 години" ... и сигурно всичките бургии?