Полицай, убил младеж, изчезна, за да не лежи 7 г. в затвора

Престъплението е извършено през 1998 г., присъдата е от тази
13 ное 2015 07:00, Петя Славова
69
Полицай, убил младеж, изчезна, за да не лежи 7 г. в затвора
Снимка: архив, Булфото

Още един осъден успя да избяга от правосъдието. Полицай, бивш служител на секретно звено в МВР, се покри от правосъдието, след като получи 7 г. затвор за убийство на 19-годишен младеж, станало през 1998 г., съобщава в. "24 часа".

44-годишният Александър Александров Вълков е обявен от МВР за общодържавно издирване на 18 септември т.г.

Два дни по-рано, на 16 септември, Върховният касационен съд (ВКС) слага точка на дело, продължило 17 г.

В съдебната зала магистратите четат присъда пред смаяния Вълков. Те го пращат в затвора за смъртта на младата футболна надежда Айредин Мустафов от град Славяново, Плевенско. До този момент полицаят не е прекарало нито ден в ареста, дори напротив - до 2012-2013 г. продължава да работи в МВР. От вътрешното ведомство обаче отказаха да съобщят докога Вълков е бил техен служител.

В деня след присъдата служители на съдебната охрана го търсят на всички известни им негови адреси, но от Вълков няма и следа.

За изчезването му е уведомена Софийската градска прокуратура, която сигнализира МВР. Така само за часове бившето спецченге попада в групата на издирваните бегълци от правосъдието. “Може да се укрива в страната, може да е напуснал границата, но е факт, че го няма вече почти 2 месеца”, коментира магистрат.

С присъдата си от 16 септември Първо наказателно отделение на ВКС отменя решение на Софийския военноапелативен съд от т.г. С него военните съдии променят обвинението на Вълков от убийство, извършено в състояние на силно раздразнение и афект, предизвикани от пострадалия с насилие или тежка обида, в убийство по непредпазливост.

На това основание магистратите с пагони решават, че Вълков няма да лежи в затвора поради изтекла давност. ВКС обаче преобръща процеса, като казва, че не само давността не е изтекла, но бившият полицай трябва да отиде в затвора за 7 г. за умишлено убийство.

“Присъдата бе прочетена пред самия Вълков. Тя изненада всички ни”, каза адвокат Александър Кашъмов.

Александър Вълков се сдобива с обвинение за смъртта на 19-годишния младеж още преди 17 г. Делото обаче е типичен пример за бавно правосъдие. Прекратявано е 12-13 пъти от военната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: затворвксполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при братя Галеви е
47
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Made in BG
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров е виновен.
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оставете всичко останало....17 години се влачи едно дело, такъв абсурд няма и в занзибар..няма значение виновен, невинен, това е ужасно...17 години..още стоя и не мога да повярвам..
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бивши и настоящи политици, барети и полицаи не ги осъждат, ако все пак ни хване много срам от европейските институции, се поизкарва някаква присъда, но при условие че се осигури възможност на осъдените да се укрият. В противен случай вървим по пътя да станем европейска държава, а там един наплив на имигранти, а ние не искаме да сме предпочитан дестинация от имигранти нали, все пак за тях ще си е по добре в Сирия например. Така си е добре съдебната система, а? Или трябва тояга, а?
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАК ТАКА са му прочели присъдата и след това са го пуснали???ЗАЩО всички са били шокирани,че трябва да лежи? Не е редно ли?
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работил kato спец ченге още 15 г. след извършеното от него престъпление!!!!??!!!!!
41
0
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Пенсионирал се е човека на скоро ,взел си е 20-те тлъсти заплати като спец. ченге (мин. 2000 лв заплата),отделно е имал и заделени парички от рушвети и с парите е решил да си духне.Бирата в момента му е много студена на много топличко местенце!
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха тия от днес са цензурирали думата "мало.умен" Да се смееш ли, да плачеш ли?
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи са му прочели присъдата и са го пуснали да си ходи от съда, след което са тръгнали да го търсят. Абе за *** ли иде реч или нас ни правят на такива?
38
1
 
39
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Дайте му 20 заплати
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#родната полиция ни пази #вдигнете им заплатите
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив, страшното е когато полицая е престъпник! А още повече, че всички полицаи са престъпници или поне имат манталитет на престъпник!
35
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВОЕННАТА ПРОКУРАТУРА ДА СЕ ЗАКРИЕ!!!!!!!ВОЕННИЯ СЪД СЪЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРЕСТЪПНИКА СИ Е ПРЕСТЪПНИК БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е ПОЛИЦАЙ ИЛИ НЕ!!!!!
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да спреш на мyтри? Докато не оправят полицията, като видите мyтрополицай, газ до дупка! Ако имате оpъжие стреляйте по тях и ги убивайте, гaдовете мpъcни
33
1
 
18
 
! Отговори
ЦунаМи КУРАсава преди 8 години
Единият не спрял за проверка, другият избягал и таратата...Те и двамата една стока, да не я гледаш даже.Колкото Галевите намериха, толкова и този ще намерят.
32
5
 
55
 
! Отговори
Народна милиция преди 8 години
Българския полицай НЕ заслужава грам респект!!Два,три дена протестираха и престъпността намаля с 80%
31
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха сега неговите колеги полицайчета да протестират срещу несправедливостта !!! Да, ама не - то си искат 20-те заплати и привилегиите - ДА ИМАТ ПРАВО ДА УБИВАТ, ДА КРАДАТ, ДА РЕКЕТИРАТ, ДА СЕ ПРИКРИВАТ ЕДИН ДРУГ - И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ НИЕ ПАК ДА ИМ ПЛАЩАМЕ СМЕТКАТА !!!!!! НАГЛИ, МЪРЗЕЛИВИ КЪРЛЕЖИ !!!
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Сидеров ще иде в затвора това ме радва ! :)Щото е Глу пак
29
1
 
28
 
! Отговори
111 преди 8 години
Е поне 20-те заплати и порциона са му сигурни!