Нова мода в обирите – тарашат богаташчета бабаити

Все по-често извършителите са младежи от богати семейства
4 яну 2016 07:30,
18
Нова мода в обирите – тарашат богаташчета бабаити
Снимка: flickr

Нова мода във въоръжените обири у нас - все по-често извършителите са младежи от богати семейства.

В столицата скоро мъж заплаши с нож служителки в златарско ателие, рани една от тях и избяга със злато за 15 000 лева, съобщи bTV.

Извършителят беше заловен. Оказа се, че е от заможно семейство и затова най-вероятният мотив за обира е нуждата от адреналин.

Георги Камбуров обира златарския магазин посред бял ден. Без да крие лицето си. Без страх от камерите.

"С ножа е заплашил момичетата, наранил е едното от тях, порязал я е по ръката. След това е заграбил с шепа най-тежките ланци от витрината и избягал. Всичко е станало за около 30 секунди", казва Емил Дечев, собственик на магазина.

Оказва се, че младежът не се вписва в типичните представи за обирджия. Няма престъпно минало.

Камбуров е пуснат под гаранция от 2000 лева. И се споразумява с Прокуратурата да възстанови щетите. Засега това е наказанието му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грабежа се наказва със затвор от 5 до 8 години.Това са българските съд и прокуратура, а вие се сърдехте на Бойко, че иска да ги накара да работят...Този е богат и ще се отърве, ами вие ...?!
13
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!; преди 8 години
Гаранцията сигурно е за възпрепятстване и да сте объркали разследването може би.....Когато става дума за жени ангела май е някъде другаде. Дано някой ден бъде в горната глава на всички Ви.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от днес бг не се научиха да правят разлика между кражба( тараш) и грабежПри грабеж не е въпрос за парите, а за нападениетоЕдна м.ръсница тормозила стара жена и й взела последтите 1,40 лв. Получила присъда затвор.Тоя м.ръсен к.асапин се е отървал с нищожна за него гаранция.Е това е то корупцията в съдебната система
11
0
 
7
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 8 години
"Камбуров е пуснат под гаранция от 2000 лева. И се споразумява с Прокуратурата да възстанови щетите. Засега това е наказанието му."ЕХА, НАПРАВО СЕ ВЪЗХИЩАВАМ ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА... КАК ЧОВЕК ДА НЕ ИМ... УВАЖИ МАЙКАТА
10
1
 
1
 
! Отговори
Стига бе преди 8 години
До някойИмаш хабер ти как правят в USA. Това, което гледаш по американските криминални сериали обут в на баба си плетените терлици няма почти нищо общо с действителността.
9
0
 
20
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Нападение с нож, лека телесна повреда, не се ли водеше "въоръжено нападение" и пуснат под смешната гаранция от 2к. Нема такава държава.
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как ще възстанови нанесените щети на служителките? Или причинената болка на едната от тях? Нека му отрежат ръка или поне някой пръст и ще са квит!!!
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми да, Америка не е цвете за мирисане, обаче там наказанието за въоражен грабеж е доживотен затвор. Включително и ако извършителят е бил непълнолетен.
6
1
 
40
 
! Отговори
... преди 8 години
Че той самия закон те мотивира да крадеш. Защо да не се пробваш със злато за 18 000, като в най-лошия случай ще се набуташ с 2000?
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E ако не беше от богаташко семейство нямаше а мине само със споразумение да възстанови щетите, щеше и присъда да си има!
4
1
 
30
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Няма нова, няма стара мода в хайдутлука. Когато Н.В Конституцията започне да се спазва стриктно, много обирджии ще си помислят- дали ще влязат в някой дом или не ! Сега зад гърба на всеки бандит стоят плеяда съвремени герои на държавна заплата - като почнеш от редови полицай и стигнеш до Конституционен / повтарям Конституционен/ съдия ! ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е Н Е П Р И К О С Н О В Е Н А ! Не само собствеността на прокурори, адвокати и съдии !
3
2
 
26
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Затвора вече и това е стара мода! Я електронната гривна и на обществено-полезен труд, метро и т.н. Защо ни е да ги издържаме в затвора, хем пари нема, хем ще направят нещо полезно
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дам...полицията работи по методи от 80-те, привилегии също от тогава, законът им не е променян от тогава/освен през 2006-та, на което му викат Новия закон, ала той е пренаписан от стария1:1/, закона за движение по пътищата също не е сменян пак от тогава...еми нови моди има, нови модели.....
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четох вчера една статия тук как били осъдили на 3 години затвор някаква женица при ОПИТ за обир на 1.40лв. В заглавието пишеше БЕЗРАБОТНА. Това е един тоталитарен термин, представяте ли си колко сме се развили от 26 години насам и смяна на режима - почти николко. Аз също съм безработен, но имам наследство и отдавам под наем! Както и за колкото преценя, нио това не ме прави потенциален обирджия като БЕЗРАБОТЕН, нали?!