Банка, баба и полиция заловиха ало-измамници

От банката съобщили в полицията, че жената иска да изтегли парите си
9 фев 2016 16:17,
8
Банка, баба и полиция заловиха ало-измамници
Снимка: Gettyimages

Хасковските криминалисти предотвратиха опит за измама на 75-годишна жена от града, съобщават от Областната дирекция на МВР за БТА.

Служителите от местното полицейско управление получили сигнал от служители на клон на банка, които забелязали видимо притеснение у възрастна жена, поискала да изтегли от сметката си всичките си 2000 щатски долара.

Пред полицаите тя споделила, че преди часове на домашния й телефон позвънил мъж, който й се представил като лекар. Той й съобщил, че е необходимо да се внесат пари в НОИ за спешно лечение на нейна близка.

Жената описала пред него външността си и му съобщила името си. Мъжът казал, че ще я чака след час пред банковия клон.

Измамникът бил арестуван в момента на предаването на парите. Задържани са още двама души от престъпната схема.

Двамата са от хасковското с. Стамболово - на 20 и на 33 години, а третият е от Хасково - на 27 години. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излъганите млади хора са доста повече, но си мълчат от срам, че така лесно са се хванали. Старите хора по-трудно се хващат на измамата, но винаги се оплакват в полицията, че са измамени.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, е така, нашите старци много глупави и наивни. Това е тяхното нещастие, те са слаби и беззащитни, но те са гражданите на България! Какво направиха властите ни за да защити ГРАЖДАНИТЕ СИ от измами?
3
2
 
19
 
! Отговори
gosko преди 8 години
.. да не забравим, че докато делото премине през трите инстанции на правораздавателната ни система, парите ще са задържани като доказателство. След това къмто 2050.. та година ще се предадат на наследниците, ако те представат пълен набор документи удостоверяващ прават им разбира се.
2
5
 
20
 
! Отговори
gosko преди 8 години
а 2-те хил. долара са иззети от полицията като предмет на престъплението и основно веществено доказателство. Адвоката на обвинените ще оспори че те са били на бабата и ще иска доказатесктво за произход, за платени данъци, за отказ от социални взимания поради "богатство" и т.н.
1
5
 
36
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
Аз откога ви разправям ,че ако си държат парите в банките (а не под дюшека)ще е по-добре