Куриер се оказа сътрудник на ало измамници

Мъжът отишъл в полицията, но престъпниците се укрили
3 май 2016 15:37, Петя Славова
8
Куриер се оказа сътрудник на ало измамници
Снимка: Gettyimages
Мъж от Брацигово се превърна в измамник по неволя, след като без негово знание стана част от схема на телефонни измамници.
 
Георги е бил нает като куриер. Оказало се, че вместо това да е нормална работа, негови работодатели са били телефонни измамници, а той е трябвало да извършва престъпления.
 
Въвлечен е в схемите от непознат човек, представил се като Митко. Мнимият работодател  му обещал съблазнителни доходи, срещу които да събира поръчки за дограми в Пазарджишка област, обяснява Георги пред Нова тв.
 
Въпреки съмнението, човекът тръгва да събира пари от два адреса в Пещера. На първия го чакал възрастен мъж, който му дал плик с 400 лева в него. Пишело, че са за маслени радиатори, а според уговорката трябвало да са за дограма.
 
Тогава Георги се усъмнява, но все пак отива и на втория адрес, където възрастна жена му дава 2060 лева и обяснила, че са за климатик.
 
След срещата и с нея мъжът решил да не предава парите на работодателите си и отишъл право в полицията. Там разказва историята и връща парите на хората, от които ги е взел.
 
Телефонният измамник Митко обаче така и не е открит от органите на реда. Полицията в Пещера продължава разследването по случая 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зельо Зелев освободи криминалните за да опорочи прехода. КГБ са дърти *** и си знаят работата.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куче влачи диря няма. Трябва лустрация.
5
4
 
2
 
! Отговори
Не ! преди 7 години
Измамниците не са кадри на ГЕРБ, а са с и точно кадри на комунистите,които мамиха десетки години народеца докато те се правеха на аги!
4
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Цялата история ако е достоверна ( а тя е такава на 99,9%), означава че всички във въпросното РПУ са уволнение.
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Измамниците за защитени кадри на ГЕРБ. Всички ги знаят кои са но никой нищо не прави защото няма смисъл. Дори и да се стигне до съд, кадрите на ГЕРБ отново ще се намесят и най-вероятно е потърпевшите да платят и разходите на Българският Независим Съд
2
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Няма как измамниците да ги затварят - все пак те са на власт през последните 26 години.
1
1
 
12
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Да се ликвидират ало измамниците е по възможностите на всяка нормална държава. Достатъчно е да се открие лагера в Ловеч и без съд да се настаняват всички измамници. Като политически неблагонадежден бях войник с беленци. Наистина около 10% от бяха политически, но останалите бяха чисто криминални.