Ботьо Ботев: Митьо Очите е примитивен, но хитър

Това е трета ситуация, в която животът му е застрашен, каза криминалистът
10 юни 2016 10:07,
46
Ботьо Ботев: Митьо Очите е примитивен, но хитър
Снимка: Булфото

Стрелбата в Слънчев бряг е третата ситуация, в която животът на Митьо Очите е бил застрашен. Това стана ясно от думите на бившия директор на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция" Ботьо Ботев.

Става дума за случай от самото начало на новия век или по-рано. Разследващите разбрали за изпратените в Несебър килъри почти инцидентно.

Още по темата

"Случайно или не, работеше се по друго направление. Организира се така, че хората бяха зашифровано задържани. Те отнесоха вече присъди за незаконно оръжие". На случая не е давана никаква гласност.

Ботьо Ботев припомни и за бомбения атентат срещу него през 2001 г., когато загинаха жена му, брат й и техен бодигард.

"Наистина професионално подготвено, достойно за крими трилър - и самата организация, и самото изпълнение. Изключително добра подготовка – кола бомба пред дома му, взривът беше много голямо количество. За втори път му се размина, защото човекът, който натисна копчето, го сбърка с един от излизащите”, разказа Ботев пред bTV.

Той коментира, че в Несебър всички се съобразяват с Митьо Очите и го определи като "до известна степен примитивен, но с природна хитрост".

"В последните години Митьо Очите се е утвърдил като знакова фигура. Митьо е примитивен, но в него има природна хитрост. Всички в Несебър се съобразяват с него, има добра организация и добри печалби, които разпределя добре. В негов стил е да контролира и ръководи всичко, с което се захване", добави Ботьо Ботев.

По думите му той се е наложил особено през първите години с помощта на бруталните си действия.

"Има случаи тежки в Несебър, които така или иначе са организирани от неговите хора, а индиректно мога да кажа, че не е ставало без неговото съгласие – убийства, тежки, много по-тежки от това, което е в момента", отбеляза Ботев.

Според него престрелката от сряда вечерта вероятно е предотвратила побой, при който не е ясно дали е нямало да има още повече жертви и ранени. Той беше категоричен, че Очите и десетките му гардове са отивали за наказателна акция.

Свидетел на кървавата драма от сряда вечерта разказа подробности за престрелката.

"Спорът е от 2012 година между две банди, тази на Очите и "Оксижен". Хората от дискотеката "Оксижен" са продавали дрога вътре в заведението и са гонили хората на Митьо Очите", разказа свидетелят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"престрелката от сряда вечерта вероятно е предотвратила побой, при който не е ясно дали е нямало да има още повече жертви и ранени" e това вече конкурира лафа на Бойко за махленската свада :)) Да ревеш,да се смееш ли ?!?!?
17
0
 
56
 
! Отговори
Изумление преди 7 години
На всеки 5 минути се дават сведения за живота и здравето на Митю, чудя се как още не е изпратен военен Спартан, за да го докара във ВМА, а живота му е поверен на някакви си провинциални докторчета ?!
16
0
 
16
 
! Отговори
някой преди 7 години
къде е ИВО АНДОНОВ няма ли го в играта
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицията да започне да върши някаква работа, не само на мyтpите да слугува.
14
1
 
32
 
! Отговори
сдасдасдас преди 7 години
Сакън, Тиквата каза махленска свада, значи е това. Какви наркотици, какви глупости.Да живей нашата проста Тиква!
13
0
 
30
 
! Отговори
Доктор Хаосян преди 7 години
Не искам да съм лош пророк , но с бат Митьо е свършено. С куршум в пикочния мехур такива натрявания е получил в отделителната система, че ви е бедна фантазията. Шансовете му са почти нулеви. Но ако оживее такава гангстерска война ще се развихри че не ми се мисли просто.
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са момчетата на бившата ДС . Не може никой да стане престъпник или наркобарон без закрила от държавата и по точно от полицията . Това наследство ни остави БКП-БСП-ДС . Другото е пропаганда и празни приказки .
11
1
 
22
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Битов скандал сигурно. Тиквата така каза или не му врявате и казвате,че лъже?
10
0
 
32
 
! Отговори
Народна поговорка преди 7 години
Един път стомничка за водичка два пъти стомничка за водичка, а на третия път тесличка!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
........ абе хайде сега пък какво бил казал Ботьо Ботев ?????
8
0
 
30
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Не е махленска свадаза общата ограда,а мутренски стрелбиза мнооого пари.
7
0
 
38
 
! Отговори
Blago преди 7 години
Как става така, че медиите знаят всичко, а органите на реда, тепърва ще почнат разследвания (евентуално).Намери ли се кръв за този примерен гражданин? Или скоро Очите ще си затвори очите?
6
0
 
9
 
! Отговори
dfgdfg преди 7 години
такива не *** лесно..........
5
0
 
42
 
! Отговори
:) преди 7 години
Изведнъж много хора започнаха да разказват как върви бизнеса с наркотици.... до сега тези хора някак убягваха на полицията като свидетели или полицията просто взимаше своя дял и си затваряше очите. Първата версия - скандал за парко място - беше смешна. Ако мине. Мисля, че много униформени трябва да си ходят, но тези мутри май са бивши приятели и на премиера.
4
1
 
40
 
! Отговори
Успех преди 7 години
И следващия път да е Митьо-Между-ОчитеИ няма да мръдне. Иначе тоя и 10 пъти да го застрелят му е малко.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе гледам долу една рекламка ... онова маце вечи шести ден се маже с тия л айна ? Да вземе да се измие най-после !?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе много си е повярвал явно
1
33
 
6
 
! Отговори
Дрико яхатана преди 7 години
Добре е, че пак отърва кожата, човекът както се каза заслужава уважение. Сега вече е минало, остава само полицията да си свърши работата на Слънчака, да се махнат незаконните оръжия и да се приключи със случая. Дано по-скоро да се оправи от раните Митьо и скорошно оздравяване както се казва.