16-годишен зад волана на камион с 13 кубика дърва!

Непълнолетният Ибрахим добре се справял с карането
14 юни 2016 14:47,
15
16-годишен зад волана на камион с 13 кубика дърва!
Снимка: архив Булфото

16-годишен тинейджър е задържан край велинградското село Пашово зад волана на камион, натоварен с 13 куб. метра незаконно добита иглолистна дървесина. Арестът е извършен в рамките на операция в цялата пазарджишка област за опазването на обществения ред, противодействие на битовата престъпност и нелегалната търговия с акцизни стоки, съобщава "24 часа".

Когато камионът "Щаер" бил спрян за проверка от автопатрула, униформените с изненада видели на шофьорското място голобрадото момче.

Непълнолетният Ибрахим, който е от якорудското село Конарско, нямал никакви документи за произхода на дървесината, която превозвал, а дървесните стволове били без контролна горска марка. Установено е, че камионът е собственост на частна фирма, а тепърва ще се установява кой го е поверил на непълнолетния тинейджър и откъде са добити крадените дърва.

Безспорно е обаче, че задържаното момче перфектно се е справяло с управлението на тежкия камион по горските и планински пътища в района. Това говори, че е бил обучен и многократно е шофирал. Предполага се, именно заради възрастта му непълнолетният е бил използван за превозването на крадената дървесина, за да бъдат прикрити истинските бракониери.

Ибрахим е задържан в ареста на полицейското управление във Велинград и с него работи инспектор от детската педагогическа стая.
Междувременно в рамките на операцията са били установени други 12 малолетни и непълнолетни деца, които са били без придружител в питейни заведения и клубове в региона. Те са предадени на родителите им, на които ще бъдат съставени актове по Закона за закрила на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментарите са много прости. Това че момчето има турско или помашко име не значи че е от тях. Може да е от шведския род. И да знаете християнин съм.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турчина не може да заспи ако не си отбере нещо
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хубава работа" АМА турска
6
1
 
28
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
Значи пълни глупости говорите! Просто Бъчварова бори престъпността! Сега ще излезе , че Ибрахим го е намерил тоя камион , и просто го е карал към районото да го предаде на органите. С риск за живота си! Без книжка се е жертвал да пресече това престъпно деяние. Нали БЪЧВАРОВА? Предлагам да се награди с 5000лв и 1 седмица почивка на базата на Министерски съвет! Каде видяхте дървена мафия??? Каде? Това 16г момче?? АБСУРД! Тя БЪЧВАРОВА мафията отдавна и разказа играта! Само Очите я изненада:)
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е па тва е цел камион бе, как ша се прикрият?
4
2
 
43
 
! Отговори
Vulpes преди 7 години
Ние бате не крадем! Ние си берем дърва!?!?
3
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажи му "турчин" и повече не го обиждай... Прости селинджъри миризливи, как искам всичките да измрете!
2
4
 
45
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Дървената мафия на ДПС изнесе половината ни гори, сега продължават, без да са на власт, кой ли си затваря очите за това ?
1
3
 
46
 
! Отговори
Брадвата преди 7 години
помаците и подобен поробен мат'рял биват брутално използвани от техния си "елит" с цел обогатяване, а природата да го духа, дето се вика