Роми душиха свещеник... За 200 лева и телефон

Опитали се първо да откраднат инструменти, но отецът ги сгащил...
30 юни 2016 12:30,
56
Роми душиха свещеник... За 200 лева и телефон
Снимка: Bulgarian Monasteries

Роми биха и душиха отец, при опит да оберат манастира му. Случката се разиграва в петък вечерта преди още да се мръкне.

Двамата крадци опитали първо да разбият помещение за инструменти към манастира "Свети Архангел Михаил", който се намира в подножието на Плана планина, на 3 километра от софийското село Кокаляне, пише "Телеграф".

Отец Геврасий чул странния шум към около 19:15 часа и излязъл да провери какво се случва.

Нападателите обаче не побегнали, а се нахвърлили върху духовника и започнали да го бият. Един от всичките го хванал за гушата, вероятно за да не вика за помощ. Престъпниците му отмъкнали мобилния телефон, както и около 200 лева. Виковете на други хора от манастира ги изплашили и двамата побегнали, без да могат да отнесат нещо друго със себе си.

Жалбата за случилото се е била подадена 25 минути след случката, обясниха от МВР. Кокаляне се охранява от полицейски участък в Панчарево, който е към Осмо РПУ, а до самия манастир се стига през гората.

Разследващите твърдят, че работят по случая и скоро ще има резултат. Практиката при подобни случаи е жертвата да даде описание на извършителите, след което полицаите показват снимки на крадци, засичани в района, и жертвата прави разпознаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Емил Николаев преди 7 години
Аз съм против смъртната присъда! Такива като тия затвор за 400год.така както съдят в Америка и да ги спукат от работа в някоя мина!....
27
0
 
9
 
! Отговори
до Муслим преди 7 години
Отецът може и да им е простил, но Господ няма да им прости! :)))))
26
0
 
1
 
! Отговори
Прав си преди 7 години
До DjipsiНикой няма нищо против хора като теб.Нормално разсъждаващ човек няма да те счита за по-различен от останалите почтени хора от българската нация.
25
0
 
4
 
! Отговори
Djipsi преди 7 години
Az sam djipsi rabotq po dvanaset 4asa na den ba6tami e rabote6 pensioner pla6 tam si kato vsi4ki ostanali tok voda internet ... v slu4kata putam trqbvali az i moeto semeistvo da otgovarqm za postapkite na nekvi bokluci mojeli nqkoi dami ot govori v toq forum
24
1
 
8
 
! Отговори
............ преди 7 години
Аз съм от мвр. И ще ти кажа как едно време респектирахме престъпниците. С бой. Ама много бой . След това връзвахме рома на жп релсите и той слуша как идва влака и реве и пее. А сега ако ром напсува мен или колега и му повиша тон, тича и подава жалба че е бит. И идват стотици граждани философи в защита на правата му и всеки ме плюе. Защото аз като полицай нямам право да бъда неучтив, трябва с усмивка да поемам храчките и псувните. В момента респектираме престъпниците с вазелин и поклон.
23
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Иха, имам петима несъгласни! Сигурно са от МВР, ама да бяха споделили как респектират престъпниците. Щото ако е онази заповед "не кради" от старата книга, ц - не им пука.
22
6
 
2
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Хората са бедни и са имали отчайваща нужда от малко пари за храна.Не се смята за престъпление, ако е с цел запазване на живота.Попът не знае ли, че според неговата религия трябва да помага на бедните и да раздаде каквото има?! Нали се е обрекъл на бедност и пост и молитва. Да се разследва от къде има 200лв (пълна данъчна ревизия) и как си е купил мобилен телефон!
21
0
 
5
 
! Отговори
джунгла преди 7 години
Бъчварова да прати барети по манастирите.За респект.
20
0
 
6
 
! Отговори
културшок преди 7 години
какво да се очаква в държава в която има хора които предпочитат да са в затвора защото е топло зимата и ги хранятедин шеф на затворите каза даже, че най-опитните знаят кога да направят престъплението (колко време се гледа до присъда и т.н.) така, че да влязат есента и да излязат пролета
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващият път хора от най-близките места да заровят няколко от цветните. Ако не се научат пак и пак. Това са примитивни същества, които и да изчезнат няма да липсват. Единственото положително което могат да направят е да облагородят почвата в района.
18
0
 
28
 
! Отговори
? преди 7 години
Абе стига с тва едно време бе , осъзнайте се ... какво значение има какво е било едно време , дайте да видим сега как ще се разрпавяме с тия маймуни , един начин е чрез масови граждански протести , ама не 900 души на НДК , а наистина масови протести , на всички граждани , на които им се струва , че не е нормално това , което се случва в родината , да се принудят институциите да си вършат работата , другия вариант е дървото в ман...ската кратуна и така , законите на джунглата !
17
20
 
4
 
! Отговори
Ушанко преди 7 години
До от СПбТака е.Ние ще се оправим ами Русия да му мисли, че алкохолиците гладуват и тепърва ще ги връхлита мизерията.
16
6
 
1
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Че има ли поне една причина да не крадат както сварят?
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МуслимЧе какво разбираш от вяра, камикадзе ?
14
1
 
15
 
! Отговори
ромекзит преди 7 години
на Сатурн!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СОТ трябва да слагаме на манастирите и църквите ли вече , да закачаме СОТ предаватели по вратовете на бабите и дядовците си , какво трябва да стане за да започне полицията в ПАНЧАРЕВО ??? да си върши работата , като патрулира , залавя и наблюдава престъпните елементи в района , мангг...ите по рождение трябва да се следят , имало закони ...къде са тия закони , осъди ман..а на 15 години при строг режим , осъди още 30 като него и виж дали ще обикалят да душат свещеници и възрастни хора , животни !
12
2
 
15
 
! Отговори
Дедо Иван преди 7 години
Къде е сега Боко Тиквата да спаси положението.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Медикс!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да не стигнат до номинация . Предния беше убиец тези са само с опит за убийство.
9
1
 
17
 
! Отговори
Р.Бъчв. преди 7 години
Нямаме време да се занимаваме с такива дреболии, сега борим световния тероризъм. а и както се вижда свещеника господ го пази.