"Супер" измама: 30 хил. на ало измамници в Пловдив

Измамени са по схемата с пари за лечение на роднини
30 юни 2016 16:30,
10
"Супер" измама: 30 хил. на ало измамници в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Възрастно семейство от Пловдив стана жертва на телефонна измама със сумата от 30 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Потърпевши са 81-годишен мъж и 74-годишната му съпруга. Те са били заблудени по старата и изпитана схема - измамниците са им поискали пари за спешно лечение на роднини.

Възрастното семейство получило обаждане около 14 часа на домашния си телефон, че синът им и снаха им са приети в болница в много тежко състояние и са необходими средства за лечението им.

Притеснените родители приготвили 30 000 лева и докато пенсионерът пътувал към здравното заведение, съпругата му предала парите на явила се в дома им непозната жена.

По случая е образувано досъдебно производство в Четвърто РУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Вихър преди 7 години
До Работещ! Сигурно ти работиш от 2-3години и харчиш повече отколкото получаваш и вместо спестени имаш дългове! Започни да заделяш всеки месец по поне 10% от доходите си и ще видиш на техните години колко пъти по 30 000 ще имаш!!! А пенсийте не бива да ги обвързваш със спестяванията!!!
8
8
 
7
 
! Отговори
Работещ преди 7 години
Никакви увеличения на пенсиите и пенсионерите да спрат да се оплакват - явно имат пари! Аз работя и 30 000 не мога да извадя, а те имат!!!
7
2
 
12
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Те още си мислят че живеят в социализма. Тогава всичко се купуваше с пари под масата. Пари на доктори не се даваха , а се караха пълни багажници с продукти от село и ракийка ,за да получи болния от доктора "специално" отношение.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А МВР не ви ли сложи лепенка на телефона. Те така борят престъпността, с пожелателни лепенки.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че измамените във всички случаи дават парите за подкуп. На полицай, магистрат, лекар...като ги жалим толкова, нека се замислим какъв морал и какви ценности имат тези т.н. жертви !
4
1
 
23
 
! Отговори
Ха ХА! преди 7 години
МВР не може да спре тези измами, защото там са замесени техни служители и то от високо ниво! Повтарям, телефонните измами се извършват от държавни служители които разполагат с достъп до лична информация (досиета) на цялото население. Адреси, телефони, роднини, доходи, банкови сметки, спестявания, възраст.... знаят абсолютно всичко. Проучват жертвите си предварително после звънят на избраните и ако някой се хване използват "бушони" които да прибират парите.
3
6
 
9
 
! Отговори
hahaha преди 7 години
ИмАли - Дали! Малко свежи пари да се влеят в икономиката. На тия изкуфели пенсии за какво са им.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато МВР само пази политиците от народа, така ще бъде.
1
1
 
20
 
! Отговори
slacker преди 7 години
Това може и трябва да бъде спряно. Колко народ беше ужилен и ще продължава да бъде докато държавата и МВР не предприемат някакви мерки. Все възрастни хора, все домашни телефони...