Ало апаши "подхлъзнаха" две пловдивчанки

Едната дала 1000 лева на "позната", другата - близо 3 000 за внука
22 юли 2016 15:44,
2
Ало апаши "подхлъзнаха" две пловдивчанки
Снимка: Dnes.bg

Две пловдивчанки са станали жертва на телефонни измамници, съобщиха от МВР.

Шейсет и пет годишна жена се оплакала, че на стационарния й телефон се обадила жена, която се представила за нейна позната. Тя я помолила да приеме пратка с важни документи и да плати сумата от 4800 лева.

След допълнителни уговорки, потърпевшата събрала 1000 лева, които предала на непознат мъж, дошъл пред дома й.

Разбрала, че е станала жертва на измама, жената подала сигнал в Първо РУ на полицията.

Другата потърпевша - 80-годишна, от Пловдив, получила обаждане от "внук", който се нуждаел от пари като гаранция за теглене на кредит. Жената предала събраните от нея 2100 лева и 590 щатски долара на "посредник".

Двата случая се разследват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А е толко просто поне да им се затрудни работата. Само трябва да има начин да се забранят входящите повиквания освен от избрани номера,но на бТК не и дреме, както не и дреме че се сдобиват с адреси и имена на нейните абонати. А като минат определена възраст хората стават като малки деца за съжаление, но трябва да се опитваме да помогнем а не да им се подиграваме.
1
1
 
3
 
! Отговори
Рачко Мустачко преди 7 години
Случаите със склерозиралите бабички на преклоннавъзраст ми е пределно ясен ! Спомене ли се по-принцип нещо пред тях за "знаменитите им и недостижими" техни внуци, те са съгласни и живота си да отдадат . . . !?Но случая с тази жена,ми се струвиа че е малко по-специален ! Струва ми се че някои, едва ли не я е убедил че и предава за съхранение прихванатите и дешифрирани разговори на превратаджийте в Турция, от коитослед публикацията им в пресата ще спечели милиони !?Де да беше така, мила!