Баба даде 7 000 евро на измамник в Шумен

Парите били уж за залавянето на престъпник
27 юли 2016 17:22, Красимир Ангелов
20
Баба даде 7 000 евро на измамник в Шумен
Снимка: Dnes.bg

80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама в Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 26 юли в РУ Шумен е получено съобщение от 80-годишна жена от града, че около 13:10 часа на стационарния си телефон получила обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител.

Мъжът й разяснил, че телефонът й е в списък на измамници, като в момента са предприети действия за задържането им. Разпитал я с какви парични средства разполага и жената му обяснила, че има в наличност 300 лева и 2000 евро.

Измамникът я накарал да преброи парите и продиктува номерата на банкнотите. Обяснил, че за да бъдат задържани измамниците е необходима по-голяма сума и я разпитал има ли спестявания в банка. След като възрастната жена му отговорила положително, мъжът й казал, че е необходимо да ги изтегли.

В крайна сметка жената изтеглила и сумата от 5000 евро и се завърнала в дома си. Мъжът, който се представил за полицай и заявил, че е необходимо да постави парите в торба и ги пусне от терасата на апартамента си. Тя го послушала, а малко по-късно разбрала, че е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство. По случая работят служители на РУ Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: шументелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен9Има дава . баба ми няма и 200 лв.Много ли си сигурен?Ако видиш дядо ми ще кажеш, че е бездомник ровещ по кофите а той на година спестява по 6000лв от пенсията и ги раздава на братовчедите ми.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво бабе!Харесваш ми!7000 ЕВРО не лева.Да гледат другите пенсионери, които дават по толкова левове и да се учат да бъдат по-щедри занапред.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Tonyglна мен и на мобилния са ми се обаждали, искаха да им купувам ваучери:)
12
3
 
1
 
! Отговори
Tonygl преди 7 години
Спсението е в спирането на стационарния телефон. Още след първия път когато се обадиха на баба ми, че съм катастрофираш и има дете пострадало й го смених с мобилен и край няма повече обаждания. Добре, че не им се върза тогава.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се теглят 5000 евро без предварителна заявка и то от Шуменска банка? Значи и банкерите са в схемата.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много яко, утре отивам пред старческия дом и им казвам че марсианците са ни обявили война и искат по 50 лв. на човек и всичките спестявания за помилване . Едно 10 хилки в евра грантирано ще искарам от гриповете.
9
3
 
16
 
! Отговори
x преди 7 години
Умирам от кеф като чета подобни новини! Нямат да дадат на децата и внуците, но на непознати на драго сърце дават и мятат през терасите.
8
3
 
11
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Вземам доста добра заплата, но съм на червено от около 2 години. Как пък не познавам и една пенсионерка със няколко хиляди евро ей тъй вкъщи в буркана и още 5 в банката?Разузнаването на тези измамници явно е перфектно. Оттам трябва да се започне.
7
2
 
7
 
! Отговори
Студент преди 7 години
За следващия бюджет трябва още пари да се заделят за пенсии! Защо да се инвестира в образование/бизнес/ИКТ като можем да пъхаме еврата по дюшеците или пък още по-добре - да ги мятаме от балкона?
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има дава . баба ми няма и 200 лв. Чакам да звъне е този ало-Бойко!
5
2
 
11
 
! Отговори
Внимавайте!!! преди 7 години
Навъдили са се и едни други дребни измамничета-идват към вас,махат ви или ви заприказват,като се прават,че ви познават,но избягват да ви наричат по име и не споменават нещу друго известно и на двама ви.Обикновено ви искат дребни суми за билет за автобус,за освобождаване на кола от наказателен паркинг и др.подобни в порядъка на 20-30лв.Не рискуват нищо,защото винаги могат да се извъкнат-припознали са се...на мен ми се случва вече за трети път.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко от вас имат вкъщи 4-5 хилки заделени? Защото аз нямам.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7000 евра а няма пари да дадат за ремонт на покрив или за входа. Целият блок е пълен с такива спестовнички.
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде бе, откъде толкова много пари, ваща *** пенсионерка крадлива? Нали все сте бедни, бнедохранени, оставени на произвола на съдбата от държавата?!? Кой държи 2000 евра в дома си ей така бе?!? Слава на крадеца, такива мръсни пенсии не заслжуават да живеят!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ, слаба държава.