"Мулето" Бисер за ало жертвите си: Те са толкова тъпи!

Той е от София, обвинен е, че е измамил шестима по телефона
28 юли 2016 10:44,
83
"Мулето" Бисер за ало жертвите си: Те са толкова тъпи!
Снимка: Нова тв

45-годишният Бисер Петров е от София и е обвинен, че е измамил шестима души. Представя се за муле.

Преди да влезе в схемите с телефонните измами бил шофьор в градския транспорт, карал и такси. След като му взели книжката обаче останал без работа. Тогава в биографията му идва ред на измамите по телефона.

"Моята роля беше на муле, трябваше да събирам парите. Стана случайно с обява в интернет", разказа Бисер Петров пред Нова тв. Работи за човек, когото обаче никога не вижда - телефонистът. Той е и човекът, който координира мулетата и шофьорите. Бисер се обръща към него с името "Томов".

Още по темата

По думите му има цели квартали в населените места, в които живеят телефонни измамници. Най-тиражираните версии на телефониста са катастрофа или болест, а жертвите най-често са по-възрастни хора.

Парите Бисер оставял посред нощ под билборд, като ги затискал с камък. "И в кофа за боклук съм ги оставял, кой очаква, че там ще намери хиляди левове", разказва мулето.

"Версиите не знам как им ги ражда главата. Че близкият на човека е блъснал дете, че обаждащият се е полицай, че трябва да оправи нещата, но трябват много пари", допълва той.

Много хора даже настоявали Бисер да преброи парите, за да са сигурни, че дават точната сума. Той обаче винаги изчезвал бързо, никога нямал време. Казвал, че е спукал гума и бързал да тръгне.

"Жертвите са на около 60-62 годишни. И са толкова тъпи! Той им крещи, буквално им се кара, а те излизат, дават парите и аз изчезвам до минута. Наистина трябва да си малоумен, за да повярваш на това", казва измамникът.

"Наистина ме е гнус от себе си, защото тези хора излизаха разплакани, разтревожени, даваха ми парите, аз ги взимах и бягах", сподели Бисер.

Ако бъде признат за виновен, 45-годишният мъж може да лежи до 6 години в затвора.

"Това са групи, организирани на родов принцип. Такива има в градовете Левски и Градище, Плевенска област, а във Великотърновско са Горна Оряховица, Павликени и град Ветово в Русенска област", добави инспектор Стефан Попов.

За последните пет години нямаме осъден телефонен измамник на повече от 5 години. Над 50% са случаите, в които те получават само условни присъди. Това заяви пред Нова тв инспектор Стефан Попов от ГД "Национална полиция".

"Пари се връщат само за конкретното престъпление, за което ние ги задържаме. Това е трудно доказуемо, защото е дистанционно извършено престъпление. Веригата е такава, че мулето не знае кои са хората, които го пращат. Имаме редица случаи, в които потърпевшите даже не го виждат", допълни Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
software update преди 7 години
Явно са се модернизирали теа власи , преди години Схемата им беше с лагери , тоест намират обект било гараж да се преставят че живеят на този адрес и от там нататък измамата е вързана 100% и накрая потърпевшия търси имамниците на този подаден адрес а там живее човек който си няма н идея какво се е случило
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че ромския Цар Киро може някак си да помогне , естественно ако бъде притиснат
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Останал безработен, та затова се занимавал с измами. Ами то почти всеки някога е бил безработен. Ако всеки беше тръгнал да се занимава с измами, къде щеше да му излезе края? Ако не ти се работи, а искаш по тънката лайсна, вече е друга тема.
21
2
 
8
 
! Отговори
Лолото от Факултета преди 7 години
Специалисти в тая област са Вятовските копанари - румънски власи , знаят се от 20 години но явно МВР няма опит в такива области особенно последните 1-2 години пълен провал в Системата на МВР
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този казва, че жертвите били прости, ама и той не е много умен, щом е станал муле. Мулетата са точно, за да опират пешкира, когато работата се сгофняса, което е въпрос на време. Измамниците са родови, ама мулетата винаги са хора извън рода. Защо ли? Точно така мулето е бушона, който рано или късно изгаря. И този щом не се е усетил, не е особено умен.
19
2
 
5
 
! Отговори
POLICE преди 7 години
В тези Схеми Тип Тел.Измами участват сами Българизирани/българееши се роми или власи-християни понеже говорят добре български а Турчеещи се роми са мн. зле с българския , мислъта ми беше че лесно могат да се хванат , кои са и какви са
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като този трябва да са в затвора и да не им се позволява да се размножават.
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявайте но оправданията на полицията са долнопробни ЛЪЖИ.Как следва държавата да върши КОНТРА-ШПИОНАЖ... след като не може да разкрие толкова елементарна верига?Това оставянето на пари/документи, които после се вземат от други агенти е тооолкова старо нещо в службите че няма на къде.Като проследят мулето къде ги оставя, екип остава да следи кой ще вземе парите после. После следват него и т.н.Имат всички трафични данни и от GSMите. Кой къде ходи, с кого се среща. Полицията ги пази !
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много затрити коментари... Къде е СЕМ?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не казвайте истината с истинските думи в този ... "сайт", с извинение.Казвайте я по друг начин, иначе дялкaт коментара.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички или поне голямата част ще сме "***" на към 75-80г. В голямата част това са пари на семейството, заделяни за черни дни или в банккова сметкаЗа мизерията на мулето: отнели са му книжката най-вероятно за алкохол, Така че безработицата си я е докарал донякъде
13
0
 
18
 
! Отговори
Различителя преди 7 години
Не всички балами/наивни хора са "прости" и не всички тарикати/хитреци са умни. Това са повече морални категории.
12
1
 
22
 
! Отговори
системолог преди 7 години
Абе, още един инструмент в системата на геноцида над българите, наред с ц.иг.анския терор, макроикономическите грабежи, чалгизацията, наркотиците, деморализацията...
11
0
 
24
 
! Отговори
бмп преди 7 години
За започнем от отнемането на свидетелството за правоуправление-защо?Всички знаем тромавата и неефективна система в България,и въпреки това се е стигнало до това.Значи е бил тотален нарушител рецидивист!
10
1
 
24
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
До 7 - Защо е загубил работата си? Защото е останал без книжка. Как е останал без книжка - като е вършил глупости. Еми когато си вадиш хляба с шофиране, ще си вардиш книжката. Иначе как да стане - да съжаляваме тези дето правят нарушения ли? Ако си гладен можеш и нещо друго да правиш - ако ще на полето да копае, ама не по лесно е да отидеш да вземеш едни пари и после да те е гнус от тебе. *** от класа - заслужава си съдбата!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7Не бе по-добре да кръде от бабите и дядовците. Те видиш ли се ринат в пари. Бабата ги е спестила за 10 годнини от кофичките с кисело мляко които взема по 23 вместо по 27 стотинки. Но за тая работа става всяка сутрин в 5 часа и патува през половината град за да ги купи от хранкомерса, че там са с 5 ст. по-евтини.Достойно поведение за млад здрав мъж, няма що.Всеки ден да го пребиват в затвора ще му е малко.
8
2
 
34
 
! Отговори
Fena преди 7 години
Да, тъпотията на много хора може да направи така, че някои да си живеят като пичове с години. БГ политиците например - не биха станали и пазачи на запад, но тук тъпият електорат си ги избира 30 години.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А той като е много умен, сега нека гние в затвора.
6
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На простият човек пари не му трябват.Не си мислете, ако човек има стабилен доход и е щастлив,ще тръгне да лъже хората.Всичко е от мизерия.Точен пример е този, изгубил работата си,гладен ли да стои.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тези статии постоянно забравят да ни информират откъде се знаят телефонните номера и имената на жертвите, както и на техните роднини? Услужливо е пропуснат факта, че този вид престъпници имат връзка с есграон от общините и доста допълнителна информаци, любезно предоставена им от някои държавни структури.