Наивен дядо се прости с 6000 лева от купувачи на ракия

Престъпно трио го забаламосало и му откраднало спестяванията
11
Наивен дядо се прости с 6000 лева от купувачи на ракия
Снимка: Булфото, архив

Роми са откраднали близо 6000 лв. от дома на самотноживеещ старец във великотърновското село Самоводене, съобщиха от МВР.

В сряда трима мошеници влезли в двора на 75-годишния Тодор през незаключена входна врата и му казали, че купуват ракия. Наивният дядо извадил от мазето бутилка и им дал да опитат.

Мнимите търговци заявили, че много им харесва ракията и ще купят 20 литра. След това помолили възрастният мъж да им развали на дребно 100 лв. и видели къде старецът крие парите си.

За да го забаламосат те започнали да му предлагат да му измажат къщата, да му сменят улуците.

Докато двама изпипани мошеници говорили с дядото, третия взел парите от скривалището му. После тримата си тръгнали.

Дядо Тодор се усетил по-късно, че парите липсват и позвънил в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Парите са добри, затова пенсионера е минал без бой.
9
1
 
2
 
! Отговори
Петко войвода преди 7 години
До GaribaldiСмешко, самолетите за почивка в Турция цяло лято са пълни с български пенсионери.Подай си муцуната малко навън пък тогава се прави на компетентен.
8
0
 
3
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Бадни ми и доверчиви Гарибалди. От къде ги чу всичките тези клишенца, че дори успя и в няколко изречения да ги сглобиш? Преди време и аз се чудех до колко ли може да се вярва на тези истории. Следното нещо обаче ме накара да повярвам: работя във фирма с над 100 човека персонал. Постепенно когато разговорът се прехвърли на тази тема и все по някой споделя, че негов близък или далечен роднина вече е ужилен по тази схема. Едва ли хората се хвалят с това за кеф. Така че, да, повярвай, случва се.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Селяндурскa работа
6
5
 
5
 
! Отговори
:=) преди 7 години
такова им е поколението на пенсиите днес - малоумно.. тия и преди 30 - 40 години са били същите слабоумни
5
1
 
13
 
! Отговори
до Garibaldi преди 7 години
Единствените хора, на които им хрумва да си помислят че пенсионерите в България живеят добре, са "бедни инженери" с коефициент на интелигентност под 50 и с купена инженерска диплома. А, и с никакви спестовни навици и живеещи от ден за ден, без никакъв дългосрочен план.Тия дядовци и баби живеят без автомобили, без интернет, без айфони, без плазми. Не ходят на кино, камо ли на море. 4 написа каква им е икономиката. От 300 лева, 200 отиват за лекарства и скромни разходи. Останалото - за черни дни.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак намесихме и правителството и САЩ и Господ. Пенсионерите по селата развиват робинзоновска икономика, произвеждат си всичко и не харчат и лев от пенсията. Дядо ми и баба ми за 20 години са събрали поне 20 Хил. Говоря за след 97, а преди това успяха да си спасят парите. Мислете му. не всички старци са безпомощни като софийските пенсии дето все им е крив света.
3
10
 
2
 
! Отговори
Garibaldi преди 7 години
...да си измисля подобни глупости и да ги пуска в общественото пространство за ежедневна консумация. Как ЕДИН ПЪТ не се замислихте, че правителството има ИНТЕРЕС да мислите, че пенсионерите живеят добре?Малко критично мислене мааму...
2
11
 
7
 
! Отговори
Garibaldi преди 7 години
Психологическата война срещу пенсионерите от страна на правителството Борисов продължава. Колко ли още такива измислени истории ще изкарат, за да представят българските пенсионери като заможни?Забележете, че в тези новини никога не се споменава презимето на предполагаемата жертва. Ходи после го търси "дядо Тодор" да провериш дали новината е достоверна.Но най-тъжното е, че 99% от читателите въобще не оспорва или подозира такива новини, а вярва на някой "подсекретар" в МВР на който му е нареде
1
15
 
11
 
! Отговори
Беден инженер преди 7 години
Пенсионер да се наричам, първа радост е за мене!Ей, кога ли ще се пенсионирам?Копнея да стана български пенсионер!Ем нема вече да работим и да се потим, ем по 2000 лева пенсия ще ми дават месечно! Не знам как става, ама може и повече да им дават - аз по цял ден се бъхтя на работа, печеля над 1000 лв. месечна заплата и не ми остават пари за бръснар, камо ли шест хилядарки излишни!!!