Асансьор падна в блок в София, петима са пострадали

Сред тях са 3-годишно дете и майка му
Обновена: 27 сеп 2016 21:02 | 27 сеп 2016 20:01, Анисия Иванова
25
Асансьор падна в блок в София, петима са пострадали
Архив: Булфото

Асансьорна кабина е пропаднала в сграда в столичния ж.к. „Свобода“, съобщиха от МВР.

Петима души, сред които 3-годишно дете, са откарани за преглед в болница, на този етап няма данни сред тях да има сериозно пострадали

Днес, около 19.00 часа, е постъпил сигнал за пропаднала асансьорна кабина в жилищна сграда в столичния ж.к. „Свобода“.

Незабавно към адреса са насочени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ.

Спасители са извадили от авариралия асансьор петима души – 3-годишно момиченце, 38-годишна жена и трима мъже на 38, 39 и 40 години. Майката и детето са настанени в "Пирогов", останалите са във ВМА с леки наранявания на долните крайници. По информация на "24 часа" асансьорът е паднал от втория етаж.

Няма данни сред тях да има сериозно пострадали.На място се извършва оглед, изясняват се причините за инцидента.

Според асансьорния техник Николай Василев, който поддържа подобен хидравличен асансьор в съседната кооперация на същата фирма, най-често аварии стават заради нежеланието на хората да плащат за поддръжката им.

При съвременните асансьори, които работели с масло, то трябвало да се проверява всяка година, но хората отказвали да дават пари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
да на е притуварен к преди 7 години
да на е притуварен колко тлъсто беше 3 годишното момиченце????????????????????????????????????????????????и останалите
20
0
 
3
 
! Отговори
Живущ в блока преди 7 години
За пореден път се убеждавам, че българинът най-обича да коментира неща, които не разбира. Първо - асансьорът не е претоварен. Капацитетът му е 6 човека или 450кг. Второ - поддръжка, сервизно обслужване и всичко, което е необходимо е правено винаги в срок и при нужда и винаги е било заплащано. Причината - скъсаната носеща планка, е от конструктивен характер и е или производствен дефект или грешка на конструктура. Нито пострадалите, нито съседите ми имаме вина за инцидента.
19
0
 
2
 
! Отговори
Дъро преди 7 години
Аз съм бивш асансьорен монтьор,напуснал поради мизерно заплащане....Още тогава работехме"през куп за грош" и некачествено поради липса на мотивация....Пътя до квартал и блок с повреден асансьор си плащахме от собствения джоб.....Обратния път също,обяда също....е не издържах!....
18
0
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
До льохман:Имайки в предвид на какво дередже сме в тая страна и как се поддържа всичко - кой им е виновен на тия, че се натъпкали 5 човека? То простотията не ходи по гората..
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно ще ме оплюете, че ще дам пример с чужбина, но фактите са такива. Договор с фирма -домоуправител е задължителен. Тази фирма има задължения, регламентирани със закон и отговаря както за събирането на средства, така и за всякаква поддръжка в сградата. При закупуването на жилището сключваш договора и той не е по желание, просто едното върви с другото. Фирмата подлежи на контрол както от живущите, така и от общината. За целта е нужна и работеща общинска администрация разбира се.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са виновни разбира се. Изпълнителите на поръчки - никога.
15
1
 
15
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
До някой сиСамо за инфо, когато асансьорът е претоварен, той НЕ трябва да тръгва. Системата за управление трябва да има блокировки. Някои асансьори имат и сигнализация за пътниците! Има си даже наредба номер 31 за повдигателните съоръжения. Какъв е проблема, че са се пробвали повечко хора? Не са виновни хората, а проектанта, изпълнителя или поддръжката!
14
1
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Да изпуснал съм хидравличен е.Това, обаче не променя по никакъв начин факта, че асансьора е бил претоварен! В комплект с лоша/поддръжка на минимума и белята е готова!Ще попитам отново - за къде са бързали тези 5-*** души? Закъде?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До търновец: Сменете техника!Ние във Варна това направихме и проблемите намаляха!Други проблеми се появиха за съжаление-от самите посетители на входа,много от които знайни,незнайни наематели,сменящи се често/познай защо/,мними "майстори",идващи от различни краища на Бг.всички,повечето от села и вероятно живели през целия си живот в къщи!По цял ден асансьорът се движи нагоре-надолу из всичките доста етажи,крият се,та и забележка не може да се отправи-истински кошмар! Очаквам случка всеки момент!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Някой си", пише хидравличен бе,хидравличен,чети и мисли, нищо че цялата рода вероятно сте милиционери.По време оно такъв тип асансьор, може да е имало в на Станишев вилата,или у дядо ти. Но ти не си се научил текст да разбираш,а за хидравлики имаш претенции.
11
8
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Значи асансьор от време оно за 3-*** или 4-*** са се нахакали 5 човека и се питат сега ама що така! Като ония в Майчин дом.Разберете пише ли 3-*** значи 3-***, останалите чакат! Не си рискувайте излишно живота! Същата работа като вечно бързащите малаумници по пътищата!За къде бързате?
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спасило ги е това само, че е паднал от втория а не от 4-тия етаж!
9
2
 
8
 
! Отговори
шоу невада преди 7 години
Като почнат да падат архитектурните чудеса ново строителство жилищни блокове както в китай обаче в софето , но важното е , че мутрата си плати рекета към ушанките или как се купуват президентски избори ..в бг........
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искат да плащат да не го ползват! За цигари и водка пари има, за входнте разходи - никога.
7
3
 
12
 
! Отговори
търновец преди 7 години
На нашия етаж му откраднаха отгоре пръчката дето държи вратата да се затваря плавно а не да се тряска. И чакаме ве4е 3-ти месец техника да дойде да го оправи.Трябва някой да пострада за да се задейства тоя ***...
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма опасност от терористични атаки.ние сами се унищожаваме
5
1
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
А след като хората не плащат ,защо се слага бележка в асансиора че е проверен.
4
2
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Поне сложете реална снимка.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората с квалификация и умения са на свършване в България. Но няма страшно! Сред новите пришълци е пълно със специалисти...
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като отказват да плащат хората, КОЙ,КОЙ,КОЙ удари печата, че съоръжението е безопасно и годно за ползване. Това като с пунктовете за ГТП. Болшинството са на милиционери и даяджии, и само думкат печати. После заделят на който трябва, за да върви далаверата. Видите ли затворен пункт за прегледи, това означава че там наистина се проверява.