Спипаха 4 граничари и 5 митничари, искали си рушвети

Тепърва ще се изяснява колко отгоре са си докарвали на ден
8
Спипаха 4 граничари и 5 митничари, искали си рушвети
Снимка: Булфото, архив

Общо деветима са задържаните служители досега при спецакцията на граничен пункт "Капитан Андреево", съобщи говорителят на главния прокурор  Румяна Арнаудова, цитирана от БНР.

Издирват се още петима души, които след началото на акцията са успели да се скрият.

Още по темата

Четирима гранични полицаи и петима митнически служители са в ареста поне за 24 часа.

В събота ще стане ясно за кои от тях прокуратурата ще иска постоянно задържане, обясни Арнаудова.

От година спецкорупционното звено към Софийската градска прокуратура работи по сигнал за корупционни действия на "Капитан Андреево".

Първоначално се е работило по сигнал за корупция в митниците, но след това се оказало, че пари, за да изпълняват или не изпълняват служебните си задължения, са искали гранични полицаи.

Става дума за служители на ниско ниво, работещи "на терен", поясни Арнаудова.

Акцията е стартирала в петък сутринта в шест часа, когато сътрудници на разследването са влезли в акция като са дали на следените лица предварително белязани пари. Сумите, обясни Арнаудова, са дребни - по 15-20 евро.

Тепърва ще се изяснява колко са си докарвали дневно граничарите и митничарите. Става ясно на този етап, че са работили самостоятелно. Прокуратурата не разполага с данни те са действали като организирана престъпна група.

Повече подробности за обвиненията и окончателният брой на задържаните се очаква в събота.

В петък сутринта специализирана акция срещу гранични полицаи затвори за пет часа граничния пункт "Капитан Андреево". Акцията е реализирана от специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура. Движението през граничния пункт и в двете посоки остана нормално.

Граничната полиция обяви, че е разкрила и престъпна група, която превеждала нелегални мигранти от турската до сръбската граница. Задържани са мъж и две жени.

От МВР съобщават, че лидер на групата е 50-годишен софиянец, осъждан за кражби. Престъпната банда е действала от януари миналата година до момента. Тримата са осъществявали връзки с каналджии от съседни държави като са подсигурявали настаняване и транспорт на незаконни мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Много българи напуснаха страната по икономически причини. Доктори, инженери, строители, програмисти... Но няма митничари, гранични полицаи и катаджии, напуснали България.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хи-хи
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да минат тия с организираните биеики цени надолу данс къде са
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните Динко-Перовци, но този път в униформи. Чe гризнат дръвцето.
3
0
 
21
 
! Отговори
разочарован преди 7 години
Не спряха тези от Гранична полиция да рекетират още не е седнал на стола новия шеф и неговите подчинени побързаха да му покажат как се правят бързи пари.Това за митничарите е нещо нормално знаят че след пияр акцията ще ги пуснат .Досега няколко десети уличени и задържани но няма осъдени.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бесилото
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро доколкото си спомням беше арестувана цяла смяна! Дали си понесоха наказанията или ги върнаха обратно на работа? Защото иначе излиза - много шум за нищо - само правят опашки от чакащи автомобили на пунктовете!