Божо Кравата обвинен, че е лидер на престъпна група

Поискал отвод на разследващия екип, не му вярвал
20 окт 2016 14:30,
8
Божо Кравата обвинен, че е лидер на престъпна група
Кадър bTV

Обвиниха Божидар Кузманов (Божо Кравата) за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Кузманов е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че Божидар Кузманов бе задържан на 19 октомври 2016 г., след като сам се предаде в полицията във Велико Търново. В неговото заведение "4 you" на 8 юни бе извършено убийство и опит за убийство. Гардът на Божидар - Тодор славов, застреля гарда на Димитър Желязков - Митьо Очите Александър Алексиев.

33-годишният Божидар Кузманов е отказал да дава обяснения по време на първия си разпит като обвиняем, извършен късно снощи. Кузманов е поискал отвод на разследващия екип, заявявайки, че му няма доверие. Дори е излязъл с авангардно предложение - Бургас да се възползва от предстоящия референдум и да направи допитване за автономия на региона, тъй като и без това тук действали други закони, пише "24 часа".

Аналогични искания вече са изпратени до Върховна касационна прокуратура от останалите обвиняеми по делото "4YOU".

Божо Кравата бил доведен в бургаската полиция около 19 ч. Разследващите обаче изчакали час, за да пристигне и адвокат Димо Гочев. В негово присъствие е връчено постановлението за привличане на Кузманов като обвиняем за лидер на организирана престъпна група и принуда на скандинавски туроператор.

Себастиян Н. е един от основните свидетели по делото. Той обяснявал как е получавал заплахи от Божо и Иван Терзийски, поставен на второ йерархично стъпало в групата. Според запознати датският гражданин от албански произход не знаел добре български и все още не е ясно как се е осъществявала комуникацията между него и обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
Застреляйте и двамата и ще приключи драмата...Повече от 25 години, слушам как мутри се оправдават и се оказват невинни.***.И.
5
0
 
0
 
! Отговори
fusion преди 7 години
Лош естроген,лош вижда слабото място на процеса
4
0
 
5
 
! Отговори
най-простите въпроси преди 7 години
Митьо Очите , какъв е ?Какъв му е ''бизнесът'' ?Защо не си е плащал осигуровките?Защо се води социално ''слаб'' ?
3
0
 
21
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
А Митьо е директор на девическо училище.
2
0
 
20
 
! Отговори
Момо преди 7 години
А Митьо и тайфата му са напълно невинни, така ли?
1
0
 
11
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Обаче фейс са му докарали-един път!Готов е направо за магистратура!