Заловиха 11 кг. хероин на ГКПП - Капитан Петко Войвода

Арестувани по случая са двама български граждани
20 окт 2016 19:51, Красимир Ангелов
7
Заловиха 11 кг. хероин на ГКПП - Капитан Петко Войвода
Снимка: Булфото, архив

Близо 11 кг. хероин на стойност над 400 000 лева бяха заловени рано тази сутрин на ГКПП - Капитан Петко Войвода.

Около 6 часа сутринта, на ГКПП - Капитан Петко Войвода, на влизане от Република Гърция в Република България, при извършена щателна митническа проверка в лек автомобил „Опел Зафира“ с българска регистрация, са открити 20 броя пакети с правоъгълна форма, съдържащи прахообразно вещество. Те са били поставени в пригоден тайник в праговете на автомобила.

При изпробване с полеви наркотест, веществото реагирало на хероин. Установено е, че количеството хероин е близо 11 кг., възлизащо на стойност над 400 000 лева, съобщиха от  Апелативна прокуратура-Пловдив.

Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство, което се разследва от екип от разследващи полицаи при ОД на МВР-Хасково.

За 24 часа е задържан водача на лек автомобил марка "Опел Зафира" – 26-годишен български гражданин. Заедно с него в ареста е и друг български гражданин, движил се непосредствено след лекия автомобил "Опел", но в друг лек автомобил, също с българска регистрация.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжен съд-Хасково искания за одобряване на извършените претърсвания и изземвания, по отношение на намереното високорисково наркотично вещество - хероин, включително и за леките автомобили.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да повдигне обвинения на двамата български граждани за това, че в съучастие без надлежно разрешително са пренесли през границата на страната Република Гърция в Република България хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да задържи обвиняемите за 72 часа и да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Какво става !?! Митничарите се разработиха след десет годишна пауза ?!? Каква ли е причината !?!? Увеличение на смешните им заплати ,не е имало от доста време ?!? Каква ли е тогава причината да се разработят точно сега?!?!
2
1
 
5
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 7 години
Още мат'рял, за да замести (уж) изгорените наркотици преди седмица за 50 000 000 лв.Да се радват момчетата,че не са ги пипнали в Гърция с това количество, че там щяха си отнесат доживотен затвор.Хлапашка работа.Не е далеч от мисълта,че на тази възраст, с този опит и с тази кола...ще си нечии бушон. Сега мама и тате ще страдат. Но предпочитам те, пред моите деца.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Български гражданин", няма имена, няма инициали дори.Картинката е патладжанено ясна...