Ловеч и Троян: 9 опита за ало измами за ден

Мними полицаи искали пари заради спецакция
24 ное 2016 20:19, Анисия Иванова
4
Ловеч и Троян: 9 опита за ало измами за ден
Снимка: Dnes.bg

Девет сигнала за телефонни измами са регистрирани в Ловеч и в Троян вчера и днес до 10:30 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

През вчерашния ден в полицията е получена информация от тел.112 за шест опита за телефонни измами на територията на Ловеч и Троян, останалите са от тази сутрин.

Измамниците са действали по вече известни схеми. Непознат се обаждал по телефона, представял се за служител на МВР и съобщавал, че в момента тече "полицейска операция срещу телефонни измамници". За целта на органите на реда били необходими всички налични пари на хората, които след края на "специализираната акция" щели да им бъдат върнати.

От полицията призоват гражданите да не подценяват и вече добре известните схеми "авансово плащане за последващо монтиране на климатици", "освобождаване от наказателна отговорност след пътнотранспортно произшествие със загинал", "нужда от спешно скъпо струващо лечение" и "освобождаване на колет от чужбина с голяма сума пари".

От ОДМВР-Ловеч напомнят, че е необходимо да се запази самообладание при получаване на обаждане от човек, който се представя за близък или за полицай, прокурор, следовател и т. н., и при първа възможност да се направи връзка с роднина чрез съсед или познат.

От полицията препоръчват още гражданите за позвънят незабавно на тел. 112., както и да не дават пари на непознати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ЛовечМВРало измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да правят оборот с парите на глупаците. В дюшека фахда от тях никой няма. В гроба още по малко
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига бе намерили и те къде да търсят.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ловеч и Троян? Баба Гинка си е дошла за празниците.
1
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
Стига сте отклонявали вниманието от Харманли, защо не пуснете новина за това какво се случва там в момента ? Водно оръдие, гумени патрони, немски овчарки с полицията и т.н. Стига с тази цензура, държавата си отива...