Клякай-ставай... до припадък! Полицейско насилие в Плевен?

Младеж твърди, че униформени са го били в управлението
4 дек 2016 13:30, Петя Славова
178
Клякай-ставай... до припадък! Полицейско насилие в Плевен?
Снимка: Кадър, Нова тв

Млад мъж от Плевен твърди, че е жертва на полицейско насилие. По думите на 26-годишния Виктор Балиев той е бил отведен с белезници във Второ районно управление преди два дни и там му е нанесен побой. Освен това бил принуден да кляка и става до припадък.

Инцидентът се е случил на 1 декември около 20.00 часа. Тогава Виктор разбира, че брат му е катастрофирал на едно кръстовище в града. Той се запътва към мястото на местопроизшествието, където униформен го спира и бута.

По думите му, младежът инстинктивно също го бутнал. Полицаят му казал: "Нали ти казах да махнеш тази кола от тук". От там нататък двама полицаи минават зад него, заключват му ръцете отзад и го водят към патрулната кола.

Единият от униформените се заканил, че ще го пребие. Нанася му няколко удара, докато момчето е в колата. След това Виктор бил отведен до районното управление заради нападение на полицай, съобщава Нова тв.

Там го посреща трети униформен с удар в гърдите. Последвали удари и от тримата органи на реда. След това те го отвели до мястото на катастрофата да си махне колата, а от там - се върнали отново в управлението, където по твърденията на Виктор - издевателствата продължили.

Питали са го дали ползва наркотици и упойващи вещества. Казал, че не пуши и не пие.Последвал бой в коридорче на управлението.

Самият Виктор не е криминално проявен. Съдебното му минало е чисто и за първи път се среща с полицията. От районното управление в Плевен са отрекли да има насилие над момчето и полицейски произвол. Обяснили, че Виктор е бил доведен, защото се е държал арогантно по време на огледа на местопроизшествието.

Все пак ще има вътрешна проверка по случая, а младият мъж вече си е извадил медицинско свидетелство и е наел адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: Плевенполициянасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
7
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯЩом вярваш на всичко, което ти кажат по телевизията, значи си умен човек
114
2
 
7
 
! Отговори
Стига гупости преди 7 години
На запад,че на запад.Няма нищо общо,с полицията на запад,и тукашната ни милиция,толкова ограничено племе няма.Къде сте тръгнали да се сравнявате,с белите държави,кое на таз затънтена територия,е като на запад.Праворъздаването ли,медицината ли,заплатите,икономиката,стандарта,социалната политика,или,наглите ни политици,които,ни ограбиха,и продадоха??!Тук "полицията"ни,е само престъпна групировка на обирджиите по- големите престъпници властимащите
113
2
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До OctoberКОГАТО УМЕН ЧОВЕК РЕШИ ДА ОТМЪСТИ НА ПОЛИЦАИ ,НИТО ЩЕ СИ ПОКАЖЕ ЛИЦЕТО ,НИТО ЩЕ ОСТАВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА КОИТО БИХА СЕ ИЗПОЛЗВАЛИ СРЕЩУ НЕГО В СЪДА !ЗАВИСИ КОЙ КАК ОТМЪЩАВА ,ИМА ТАКИВА КОИТО ВЕДНАГА БИХА ГИ ХВАНАЛИ ,ИМА И ТАКИВА В КОИТО ДОРИ И ДА СЕ СЪМНЯВАТ НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА !
112
2
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ПолицайНЯМА НУЖДА ДА ПРАВЯ ТЕСТОВЕ НИТО НА ТУРСКИТЕ ,НИТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ ! ДОСТАТЪЧНО Е ДА ЧЕТА НОВИНИТЕ , В ТЯХ ВСИЧКО СЕ ПИШЕ ОТ ИГЛА ДО КОНЕЦ !
111
5
 
3
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯЯвно си ял турски тукати, ама това си е твой проблем, все пак турция няма нишо общо с европейска държава. Тук, в Европа, полицаите бият само с голяма и серизона причина и при нужда, да знаешДо 2233 Ти как ги разбра, да не би да им направи тестове за интелигентност. Така, като ти гледам разсъжденията, не си нишо повече от някой монтьор или тираджия
110
2
 
4
 
! Отговори
October преди 7 години
@126 ГУРБЕТЧИЯИ те тъпите полицаи, защото няма да ти имат всичките данни, няма да ти знаят адреса. А пък те мръсните коп'елета нямат и бухалки, а пък и не знаят как се бие. Нали? Ей добре, че си ти да отвориш очите как се извършва наблюдение. Само да ти кажа, че и полицаите помнят физиономии и случки. Нали осъзнаваш, че полицаите също са хора и то такива, които са много по-навътре в "схемите" и "биенето", най-малкото, защото са се сблъсквали много повече с тях отколкото теб и верните ти друже.
109
5
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ ,ЧЕ В ТУРЦИЯ БИЯТ БЕЗ ПРИЧИНА ИЛИ СКАЛЪПЯВАТ НЯКАКВА ПРИЧИНА ЗА ДА ИМАТ МОТИВ ДА ТЕ БИЯТ ! КАКТО ВИЖДАТ И ПОЛИЦАИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ ОСТАВАТ ПО-НАЗАД ОТ ТУРСКИТЕ СИ КОЛЕГИ !
108
5
 
5
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯНикъде, освен в централна Африка, не бият без причина - винаги, ама винаги има причина за бой - дали от полицаи или от граждани
107
2
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ПолицайАМИ ТАКА БИХ НАПРАВИЛ ,АКО МЕ БИЯТ БЕЗ ПРИЧИНА И БЕЗ ДА СЪМ ВИНОВЕН !
106
4
 
2
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯЗащо не отидеш да му помогнеш, а само гнявиш от компютъра. Ти така ли би направил в държавата, в която се намираш, която и да е тя?
105
1
 
7
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
Искам да добавя още нещо - представете си, че някой е откраднал от къщата на баба ви зимнина, както и предмети със сантиментална за вас и баба ви стойност. В този случай прокуратурата казва, че не образува дело, или го прекратява поради малозначителност. И според мен това е момента, в който крадецът, ако е хванат, трябва хубаво да бъде набит /ама качествено/, защото това се явява единственото наказание, което престъпникът може да усети
104
2
 
4
 
! Отговори
October преди 7 години
@120 ПолицайМайтапих се с това, че не бият. Полицията е репресивен орган. Като такава има определени неща, които ТРЯБВА да бъдат направени. Дали се харесва на людете или не е много обширна променлива. Щеше да е ОК, ако беше бит ***, защото по презумция боят е оправдан тогава. Сега по презумция, заради изопачените факти, боят не е оправдан. Хляб и зрелище и народът ще кротува като агнета. Хляб и зрелище. Иначе съм много добре запознат с методологията на работа и на чуждестранната полиция.
103
1
 
6
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
До OctoberНапротив, лично съм виждал какво прави белгийската полиция с разни криминални типове, шляещи се по улицита и притесняващи нормалните граждани...Виждал съм и немската полиция какво прави с разни албанци и друга ***. Така че, за мен не си прав, защото съм ставал свидетел на полицейски бой над "хора, непровокирали с нишо полицията" според българиските стандарти.
102
1
 
8
 
! Отговори
October преди 7 години
Да не говорим за изопъчаването на фактите. Сигурно никой няма да си спомни случката с полицейското "насилие" върху едно момиче в центъра на София. Полицайта я беше опипвала по генеталите, бяха я накарали да се съблече гола на публично място, унижение, какво ли не се изсипа. Псувни, пак разбирачи, пак семкаджии. Когато записи доказаха, че няма нищо подобно и се оказа, че момичето е искала да се отърве заради трева и е излъгала, някой извини ли се за псвуните? Или гледаха надолу и чакаха next time
101
2
 
6
 
! Отговори
October преди 7 години
@115 ПолицайНе, навънка не бият. За преобладаващото съсловие тук "навънка" е вдох/издох на киното. Предимно си нямад и рпедстава какво е. "В германия ако пипнеш полицай, лошо ти се пише." "Мале в щатите докоснеш ли полицай ще те спукат" "В нормална държава никой не би докоснал полицай" - все цитати от "разбирачи". В Бъглария като те спукат, защото си докоснал полицай - АААА, УУУУУУ, полицията бие, УУУУУ ***, ***, ***, УУУУУ. Но иначе са разбирачи.
100
4
 
3
 
! Отговори
Неа до 113 преди 7 години
Смешно е че си недоволен че има такива хора .... Както съм казвала и преди .... Нямате угодия...
99
4
 
5
 
! Отговори
October преди 7 години
Всичките тарикатчета и разбирачи, които все плуят по полицаите, защо не станете полицаи? Защо не промените системата? + ще се разминавате от актове като "колеги". Идеално. Хем доказвате, че може да е по-добре, хем и някоя и друга глезотийка докопвате. Само плюете. Утре като станете полицаи, пак ще плюете, но защото нямата грам себеуважение ще плюете по народа, по НЕполицаите. Кръговрата на живота.
98
4
 
10
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
Хора, трябва да знаете, че полицаите вече не бият - нито с причина, нито без причина. Просто не бият....Защото ги е страх от уволнение, от вътрешни проверки, от наказания....А и не си мислете, че полициите в европейските държави не бият - напротив, лично съм виждал, когато съм ходил в командировки в чужбина.Проблемът е, че някой много силен иска полицията да е смачкана и да работи на прага на оцеляването - това е истината.
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изживял се като "ти знаеш ли кой съм аз" и си е получил заслуженото.
96
2
 
4
 
! Отговори
October преди 7 години
Искрено се забавлявам на глупостите, които се пишат от семкаджии. Полицаите не са наето от някоя съседна държава. Те са съседите ви, синовете ви, бащите на приятелите ви. Когато заемеш подобен пост го заемаш с манталитета с който си ходиш всеки ден. От *** и комлексиран народ няма как да станат кадърни полицаи. Вие какво очаквате? Цял живот мерилото ви за мъжество да е кой, колко може да изпие и после като някой стане полицаи да е читав и кадърен?