Бизнесът на ало апашите цъфти, разкриваемостта – 10%

Трудно се стига до ало апашите, крият се зад мулетата
Обновена: 30 дек 2016 12:43 | 30 дек 2016 12:40, Камелия Цветанова
43
Бизнесът на ало апашите цъфти, разкриваемостта – 10%
Снимка: Булфото, архив

През 2016 г. регистрираните телефонни измами са 680, което е с 200 по-малко в сравнение с 2015 г. Разкритите от тях са близо 150, което пък е около 10%.

Още по темата

Бизнесът на ало измамниците е изключително печеливш, призна инспектор Георги Несторов от сектор "Престъпления против собствеността" към ГД "Национална полиция".

125 хиляди лева даде възрастна жена от София на мошениците само преди месеци. Те са успели да я заблудят, че купува апартамент. Най-малката жертва на измама е 11-годишно момче, което се опитало да помогне на болен роднина, заблудено от измамник, който се представил за лекар.

"Разкриването на тези престъпления е изключително трудно, защото реалният извършител на измамата се намира в друго населено място, понякога на стотици километри от жертвата си", коментира Несторов пред Нова тв.

Има хора със стотици  регистрирани карти към мобилни оператори така че човекът от другата страна на телефона е абсолютно анонимен.

"Тази година можем да се похвалим с 4-5 души, които са знакови фигури в този мрачен бизнес. Пред държавата те се водят безработни, но е видно от начина им на живот, че са хора със средства", добави инспекторът.

Според него схемата винаги е една и съща, само сценариите са различни, а реално, изпълнителите на измамата са мулетата - хората, които отиват да вземат парите от потърпевшите.

Най-често се искат пари за спешна операция, за катастрофа с пострадало дете, за капаро за покупка на техника, а през тази година много добре проработи и схемата с мним полицай, който иска съдействие за залавянето на телефонни измамници.

"Не давайте пари на непознати. Няма държавна институция, която да ви поиска пари на ръка", посъветва инспектор Георги Несторов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте, имам някакъв комплекс относно произхода ми... дядо ми е бил наполовина българин, наполовина копанар, баба ми е българка и оттук следва баща ми да има още по-малко такава кръв... майка ми и тя е българка... не знам колко такава кръв има в мен, но ще се радвам да ми помогнете да превъзмогна това нещо, понеже някои в рода са ни такива и не са ми никак приятни.
13
0
 
23
 
! Отговори
polipantev преди 7 години
Нали подслушват бе, Цецо Ухото нали слуша цялата държава. Или подслушват само тези, които им трябва после да дискредитира, а не за да ловят престъпници.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името на техния етнос лингурари (копанарите), които правят дървени лъжици, идва от лингура (рум.) - лъжица) и копанки.
11
2
 
6
 
! Отговори
POLICE преди 7 години
Ало -Апашите тоест Копанарите са група влашки ***, които са се населили по българските земи през 20-те и 30-те години на XX век.Копанарите говорят влахо-румънски ромски диалект и са една от най-големите румънски етнически групи у нас.
10
1
 
38
 
! Отговори
Радо преди 7 години
Два пъти хващам ало измамници и се правя че се хващам на номера и отивам в полицията. А от там " нищо не можели да направят.," ей затова процъфтява бизнеса им...
9
10
 
5
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Щом ви харесват Пуйкия и Рашистан марш при *** и Ердоганя! Там изобщо няма да можете да пишете по форумите.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО 3Знам че няма безименни карти, а това потвърждава факта, че мобилните оператори не си вършат работата. Изобщо комбината е голяма.
7
0
 
28
 
! Отговори
МВР неработи преди 7 години
При най-големия бюджет в България, то МВР работи на принципа ако случайно попаднат при нас. Няма никаква превенция, никакъв контрол. Ние в България изразходваме огромни средства за защита, без видима полза. МВР получава близо 10% от бюджета, но не си вършат работата. После се наемат охранителни фирми, които се ръководят от МВР кандри и изразходват още 10% от бюджета. Докога партийците ще ни тормозят без да си вършат работата? Включително и партиеца Борисов и другите от ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака и т.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те добре се крият зад мулета ама ако го хвана такова муле ще го направя на катър. Ще каже и майчиното си мляко. Ще му приложа ефективна инквизиция от средновековието менгеме и стискане на таша.ите пък да го видя колко ще издържи и дали няма да каже кои го пращат.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A 4engeta i polizai kakvo pravat rekitirvat li kasinata ili igrajat i porkat uiski stiga penisi be v bg e demokrazia na mutrite molioneri opa usaki
4
1
 
11
 
! Отговори
ДО 3 преди 7 години
Ти май си 5 години назад . От това време няма *безимени предплатени карти * .
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко години ги толерирате, за да стигнете успеваемост от 10%? Нима не знаете, че всичко минава през Виваком, а мобилните оператори не спряха да изнудват клиентите си, но не искат да въведат ред в безименните предплатени карти? Нима не знаете, че и ченгета са в играта? Всички знаем. Само тези, които трябва да работят знаят колкото измамените баби! Когато трябва да подслушват някого - могат, но за тези -не!
2
4
 
37
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 7 години
Полицията може да ги залови за 4 часа . Но не иска .Обидени са заради премахване на ранното пенсиониране на 40 години , което се премахна .МВР упорито работи против България . Ако Ердоган беше Президент , за 1 ден щеше да арестува Полицията и Изманиците , да лежат в една килия .Хората искат действия на Полицията , не за друго за за това - те знаят къде са , кои са , могат да идентифицират човека зад телефона . Това се нарича Ресурс на Държавата .
1
2
 
29
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Какво значи муле, че не е ало измамник ли!!! До кога ще ги делите от бандата!!!!