Баба от Вършец стигна Плевен да даде 20 бона на апаш

Хванала се на въдицата на "дознател Петров" и изгоряла
29
Баба от Вършец стигна Плевен да даде 20 бона на апаш
Снимка: Булфото, архив

78-годишна жена от Вършец е поредната жертва на телефонна измама. Бабата дала 22 000 лева на мошениците в два поредни дни миналата седмица, съобщи "Дарик".

На 22 декември непознат й се обадил на мобилния телефон, представил се за "дознател Петров" и поискал от нея да окаже съдействие на полицията, като предостави възможно най-голяма сума пари за залавянето на група криминално проявени, които заплашват живота и здравето на нейни близки.

Бабата се хванала на въдицата и отишла до клона на местна банка, откъдето изтеглила 2000 лв, но дала заявка за още 20 000 лв.

Изтеглените 2000 лв., заедно със златни накити -  пръстени, обеци, синджир и колие, пакетирала и оставила пред входа на блока си. На следващия ден жената отново отишла в банката и изтеглила заявените 20 000 лв.

Тя през цялото това време е поддържала контакт с мнимия дознател, който я инструктирал да замине за Плевен, където да остави останалата сума.

Според потърпевшата тя оставила сумата от 19 500 лева в района на болницата в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Микроикономист преди 7 години
Това е схема за вкарване на парите в икономиката. *** ще ги обороти, а бабата ги държи под дюшека. Радостно е, че има такива съвестни бабички. Нека дерзаят.
21
0
 
10
 
! Отговори
2 преди 7 години
вече ме е срам от простотията на народа наш български
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотията е страшна работа. Няма нужда даже да слагаш стръв на куката.Даже и кука не е необходима. Простото захапва връвта, стиска зъби и за нищо на света не пуска.
19
3
 
7
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Както винаги съм казвал - по-добре да се извадят парите от напиканите дюшеци и да се вкарат в икономиката.От икономическа гледна точка явлението е положително. Аз ако съм на полицията, няма да се занимавам със случаи, където една бабичка решила да си хвърли парите през балкона.Всеки е свободен да си харчи парите както иска
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен20Кажи на баба ти, че имаш нужда от пари сега, не след 10 години когато е умряла вече.Тамън ще види и тя какво ще направиш с тях та да е доволна.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтършелАбе на теб ти се струва ама вече започнаха да ги показват и по новините та цяла България да види най-големите *** в страната.
16
2
 
13
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
Това е доказателство,че тук е останала оная *** и проста част от племето която няма връзка с главния мозък. Радио и телевизии непрекъснато тръбят за простотията наречена пари за нищо и пак се намират *** които доказват правилността на тезата,че хората над 70 години не трябва да гласуват. Внуците и децата им се блъскат в чужбина,а те глупаците захранват *** с лесни пари.
15
5
 
9
 
! Отговори
Стършел преди 7 години
Струва ми се, че като нямате с какво да си запълните новините и измислите поредната новина за "ало апаши" прави впечатление, че и сумите растат все повече.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, принципно много възрастни хора спестяват пари не, за да "ги носят на оня свят", а като умрат да останат за децата им. Баба ми е такъв случай.
13
3
 
11
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Веднага да й се увеличи пенЦията на горката жена. Сигурно умира от глад.
12
1
 
22
 
! Отговори
Евала преди 7 години
До ключова информацияЕвала бе, евала!Всичките да ги ошушкат, те и без това не си харчат парите.За какво са им?Цял живот не, че се жалват, те направо натрапват на околните колко са зле.Видиш ли нямат пари за хляб, ходят мръсни и окъсани и миризливи, водата в тоалетната не пускат, че струва пари, а те нали нямат.В същото време държат десетки хиляди в под дюшека.Вместо да се хванат да се облечат и да направят една екскурзия те реват, че умират от глад.Хак да им е!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A моята съседка, преди 4-5 години, тогава на 86 г. от центъра на София я возиха с такси чак до Търново, уж да освобождава внука си от затвора. Като разбрали, че носи само 200 лв., я бяха изхвърлили в някаква индустриална зона, в 4 ч. сутринта, където младежи прибиращи се от дискотека я бяха намерили и закарали в полицията. Полицаите й бяха купили билет за рейса и я натоварили обратно за София! Кораво бабе е тя, още е жива.
10
3
 
13
 
! Отговори
Някой преди 7 години
И на мен ми прави впечатление, че в сводката на полицията и новините никога няма подробности освен за сумите и възрастта на жертвата, за други обстоятелства около случая. Ще кажат - следствена тайна. Глупости, просто не искат да се знае, че измамниците си плащат на властта и полицията да ги пази.
9
4
 
16
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Бай Тошовото наследство! През целият си живот тази баба е плащала рушвети, за хладилник, за телевизор за пералня и за всичко останало . Тя е имала много връзки, както се казваше при комунизма. Тя има връзки и днес : със дознател Петров. Тази баба е връзкарка. Дай боже по вече такива пенсионери.
8
3
 
12
 
! Отговори
ключова информация преди 7 години
За втори път въобще казват, че е бил заплашен животът на близки. Това е заплаха за убийство или саморазправа. В играта са полицията и есграона. Схемата е голяма. Вътре има политици и други крадци. Дават инфо за имената на децата и внуците и измамниците го ползват. Нали се сещате колко трябва да се уплаши един възрастен човек ако му кажат - внучката ти Камелия Георгиева от Плевен ще бъде убита ако не помогнеш на полицията да хване убийците. Айде, електорате, продължавайте да викате евала.
7
5
 
13
 
! Отговори
Баба от Вършец преди 7 години
Ей, тоя Бойко ще ме умори от глад.Не ми дава по-голяма пенсия мръсника му с ***.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахахах чак в Плевен :D Как не я е домързяло. И на Еверест ще идат ако продължават в този дух.
5
1
 
9
 
! Отговори
СДП3 преди 7 години
Толкова пъти вече и все по една и съща схема! Така ли не гледат телевизия?! Няма ли кой да им каже?! Не мога да разбера толкова наивни ли са наистина тези стари хора?!
4
3
 
13
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Не пожелавам на никого, но не ги и жаля. Разсъждението е от сорта на "цял живот спестяваме, кътаме от пенсийката за ..." за какво? В гроба ли ще ги носите тия пари?!? Парите трябва да са в обръщение. Дайте ги на близките - деца, внуци, дайте ги за образованието им, за университет или курс по квалификация за поколението. За да върви държавата, парите трябва да са в обръщение. След като *** са ги взели, поне ще направят оборот на кварталния магазин и ще стимулират производството!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и пак е саботирала дознател Петров - как 19 500, а не 20 000. Пак да минем тънко и да излъжем системата. Провалила е разследването! Да се съди!