МВР ще има още 3000 служители до края на годината

Бъчварова: В 6 области ще се работи ударно срещу битовата престъпност
10 яну 2017 20:02, Анисия Иванова
33
МВР ще има още 3000 служители до края на годината
Снимка: Булфото

Плевенска област е сред шестте области, в които ще се работи приоритетно срещу битовата престъпност.  Специализираната национална операция срещу битовата престъпност, провеждана в момента, за първи път в практиката на МВР, е гарантирана финансово с 5 милиона за допълнително гориво и 2 млн. за автомобилите, каза в Плевен вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Сега създаваме финансова, кадрова и ресурсна обезпеченост за провеждане на операцията. Тя уточни, че това означава допълнителен кадрови потенциал и техническо оборудване.

Бъчварова посочи, че в рамките на този бюджет това не може да бъде осъществено, защото населените места са 5 хиляди в страната.

По думите й с развитието на технологиите ще създадат по-добра организация на патрулната дейност и ще въведат там, където е има възможност, видеонаблюдение.

Министърът допълни, че цялостният процес ще бъде подкрепен и от назначаването на новите длъжности в МВР за охрана. Според нея това ще осигури присъствие на опитни хора, които вече са имали полицейски правомощия.

Всеки, който след 2 седмици дойде на позицията в МВР, ще може да продължи, а не да започва отначало и да търси средства. Това е форма на приемственост, необходима и на обществото, и на министерството, обясни вътрешният министър в оставка.

Планираме в скоро време да бъдат назначени 1100 сътрудници - 600 по границата, 550 към националната полиция и останалите 1500 - 1600, които са преминали конкурс, в момента се обучават, каза министър Бъчварова.

Така в края на т.г. ще има допълнително присъствие на около 3000 нови служители, посочи тя.

В Плевен престъпността е намаляла с около 9%, а разкриваемостта се е увеличала с 10% спрямо м.г. заради засиленото полицейско присъствие в проблемните селища, отчете шефът на плевенската полицейска дирекция комисар Красимир Начев.


33
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
am ban ban преди 1 месец
Ko kaza?
Hoopp ...Miankei, taz visoka matematitikaka kide sa ga nauchila ma?! V Pleven s Cicka pri iadrenite pribori li?!
28
0
 
3
 
! Отговори
Здравко преди 1 месец
Зорлем уволняха хора от Полицията - сега - назначават 3000 души.
Значи верно управляващите действат напълно неадекватно. Пълен хаос!
27
0
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 1 месец
Същата тази господжа само преди няколко месеца обясняваше, колко било трудно да се назначи един човек в органите на МВР За проучване, тестване / физическо и психическо/ били нужни около 2 /две/ години време.!!?? И сега, дни преди да си отиде,изведнъж се изхвърля и "назначава" не трима, не 30, не 300, а 3000 човека до края на 2017 година! И ще се тушира битовата престъпност в цели 6 /шест/ области. А другите 22 - кучета ги яли!?
26
0
 
9
 
! Отговори
Един бивш полицай преди 1 месец
Да ви кажа честно,ежедневно си пием кафето няколко човека,бивши колеги,тук в квартала,и искренно се забавляваме с простотиите на госпожата?!Тя,така и не разбра,че хал-хабер си няма от тая работа?!Аз не виждам кой от бившите,с изключение на един-двама,ще си развали рахатлъка и тръгне,както правилно е отбелязано в един коментар по-долу,да се занимава със селски истории?!Б.Б. още като Главен секретар вби клина между бивши и настоящи, и унищожи приемственоста,а сега тръгнал да дири под вола теле?!
25
0
 
9
 
! Отговори
Бъчварова преди 1 месец
До момчил
Спокойно господине, сега ще назначим само хора на ГЕРБ, нали за това изгонихме другите........................
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кримонологията , науката изследваща причините за престъпността , е непознатата на Бъчварова . Сама полицията е безсилна. Само ще й стигнат силите да регистрира престъпленията.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Престъпност се намалява със забогатяване, не с полиция. Гладът е по-силен от тока, един ром го каза и е напълно прав.
22
4
 
6
 
! Отговори
дурак преди 1 месец
Ако приемете референдума за задължителен и си гласувате 1 лев субсидия и дупетатите да се избират мажоритарно поне малко може да ви се вдигне рейтинга. Мислете...
21
0
 
12
 
! Отговори
граничар преди 1 месец
Възстановяване на поне 30-ина гранични застави с постоянен състав. И непрекъснато следене и ОБХОД на граничната бразда. Нали сме граница на ЕС, какво се правим на тарикати.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така още 3000 служители. Ами като МВР не си върши работата за което има един милиярд и 200 - 300 милиона всека година ли ще увеличавате служителите и бюджета на МВР.Направете реформата в МВР за която много говорихте, изгонете некадърните и нищо правещите, тези които отчитат некаква си дейност само, освободете се от несвойствените функции като митничарски и пр. и си стегнете редиците ако можете , а сте и в оставка нали.
19
0
 
19
 
! Отговори
Явор преди 1 месец
Само за една година напуснаха от системата на МВР качествен състав в който ДЪРЖАВАТА е вложила хиляди, какви хиляди бе нахраво стотици лева както би се изказал вожда боко тиквата, нямам думи да изкажа възмущението си, мутрата унищожи МВР. НА СЪД И ТО ВЕДНАГА В ЗАТВОРА
18
4
 
15
 
! Отговори
аврам преди 1 месец
В мвр няма обръщение Господине, само чичо, свако,лелче.Дядо , баща ,син СЪЩО е вътре.
17
1
 
24
 
! Отговори
Явор преди 1 месец
Бъчвароваа, бъчварова, наглоста ви гербава край няма унищожихте МВР сега служители търсите, вече една година не съм ПОЛИЦАЙ и прадължавам да полудявам, като ви видя тъпите и противни гербави МУТРИ, хайде вече дим дим дим дим дим да ви няма и вече в затвора защото сте заплаха за националната сигурност.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто загубиха изборите идейни до небесата. Правителството на Орешарски падна след 1 милиард заем, а вие взехте 20 и никой не разбра къде потънаха. То не бяха излишъци то не беше чудо и сега пак имате готови решения, само че малко е късно.
15
0
 
29
 
! Отговори
socialen преди 1 месец
Винаги след като Народът им е бил шута започват да умуват, как да започнат да работят. Ндграмотна работа а ла ПП ГЕРП.
14
3
 
25
 
! Отговори
extremist преди 1 месец
МВР ще има още 3000 служители до края на годината - БЪЧВАРОВА СМЕЛО СЕ ИЗЛАГА ПУБЛИЧНО ТВЪРДЕЙКИ КАК И ТРЯБВАТ ОЩЕ 3000 ДУШИ ЗА БОРБА С БИТОВИ РАЗПРАВИИ, СЕМЕЙНИ СКАНДАЛИ, КРАЖБИ НА КОКОШКИ И ДРУГИ СЕЛСКИ ПРЕПИРНИ; В СВОДКИТЕ НА МВР РЕДОВНО ЧЕТЕМ КАК СА ХВАНАТИ "КРУПНИ НАРКОДИЛЪРИ" С 1 ГРАМ МАРИХУАНА, ЕДНО ЕКСТАЗИ...И КОЛОСАЛЕН БРОЙ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ! БЪЧВАРОВА СЪВСЕМ ЯСНО Е ЧЕ МВР НИЩО НЕ ВЪРШИ ОСВЕН ДА ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ С ИМУНИТЕТ И ТЕЗИ 3000 ГИ НАЗНАЧАВАТЕ ОТ СТРАХ
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Открийте ловния сезон за роми и им давайте на авджиите премии за най-добър трофей и нещата ще се оправят.
12
0
 
25
 
! Отговори
ууу преди 1 месец
Предизборна агитация - обичаме кокълааааа, няма да го пуснееееем .......
11
3
 
30
 
! Отговори
вергил преди 1 месец
До справката
Недей да лъжеш най-нагло.В МВР работят 43 хиляди души.От тях полицаите са не повече от 25 хиляди.25 хиляди полицаи на 7 милиона население изобщо не е толкова много.При положение,че сме най-бедната държава в ЕС и има голямо циганско малцинство.Останалите служители в МВР са пожарникари,спасители,регистратори на документи и тем подобни.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-после и на село ще се наредим ... роднина, милиционер, роднина, милиционер :-)
Това е една от политиките на ГЕРБ за окопаване във властта чрез назначаване на роднини и партийни членове в силовите министерства. Да не останат без работа децата ... нали така ?! Бай ХОЙ беше главен секретар в МВР де. Да не забравите и Цецо момчето физкултурник с политически амбиции :-)