Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?

Разпознали обвиняемия, но въпреки това си мълчали
26 фев 2017 07:30, Александър Попов
198
Разследват учители и съученици на Йоан за убийството на Георги?
Задържаният за убийството Йоан в съда. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Има вероятност да започне разследване за действията на съучениците на Йоан Матев и на директора на частното училище, където той е учел, пише "Труд", като се позовава на криминалисти.

Йоан бе оставен в ареста в петък, след като бе обвинен за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, който бе прободен смъртоносно с нож на 2 юни 2015 г.

Още по темата

Децата го разпознали по разпространението от МВР кадри, но не сигнализирали полицията. Някои от тях дори са забелязали на 2 юни 2015 г. следобед Йоан да се опитва да измие лицето си в тоалетната. Те видели и рана на челото му.

Съучениците обсъждали наблюденията си с учителите, както и с директора на училището. Дори той призовал Йоан да си намери извинителна бележка за 2 юни, въпреки че нямало такава практика в училището. Всички обаче запазили мълчание, вероятно от страх.

На заседанието в съда стана ясно, че за разкриването на Йоан помогнала и негова съученичка, която се свързала с приятелката на убитото момче - Лора.

Столични криминалисти проверили хиляди телефонни разговора и успели да изолират мобилния телефон на Матев, който се намирал в часа на смъртта на Георги в района на пейката, където бе открито тялото му.

В хода на разследването стана ясно още, че Йоан е сподел на брат си Марсел, че е станала грешка и е наръгал момче с нож.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Нещо много се разпали. Да не би да си даскалче в школото? Ако си подготвяй се за пандизо, съчастник си и умишлено си прикривал данни за извършено убийство. Сори!
43
1
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 7 години
А лекарят, издал фалшива медицинска бележка, няма ли да го разследват?За леко разсеяните полицаи няма да говорим. Те са неприкосновени.
42
2
 
12
 
! Отговори
Бог да прости преди 7 години
До Анонимен 49Аз не съм, ама съдиите ще му се окажат "роднини" и ще са толкоз благи. А на бас!
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, хитряга, много добре разбираш, че учителите са извършили престъпление и дори един студент юрист ще ти намери текстовете за съучастничество по които ще бъдат съдени. Подозирам, че имаш личен интерес за писанието си. Няма как учителите да не бъдат съдени и осъдени, въпросът е на колко години..
40
5
 
4
 
! Отговори
Прост народ,слаба Д. преди 7 години
За 28г. в в тази територия създадоха само разбирачи по всичко. Всеки разбира от професията на другия и дава "акъл", как да си върши работата, но не поглежда самия той, какво е свършил! Всеки ден се пишат неща, които да отвличат вниманието на хората от проблемите в "Държавата"!
39
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45-------------------------------Агресивни тъ пако, училището е частно и няма как държавата да определя заплатите на учителите там. Що се отнася до прикриването на информация за престъплението, то първо трябва да се докаже, че това нещо е направено съзнателно и отговорно. Само за протокола: подобно доказателство не могат да бъдат писаниците из пресата / кре тените така и не могат да стоплят откъде медиите знаят това за извинителната бележка отпреди 2 години/!
38
2
 
5
 
! Отговори
Това вече преди 7 години
не е общество, няма значение дали територията се води към някакъв съюз-европейски, евразайски, все тая! Просто във всеки съюз за нас разсъждават като една по-голяма лудница, резерват, в който диви *** не искат да живеят по правила.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Йоан да го осъдят на 4 години, директорката на 5 и да приключим."Ти да не си му роднина, че си толкова благ?
36
13
 
9
 
! Отговори
Бог да прости преди 7 години
Йоан да го осъдят на 4 години, директорката на 5 и да приключим.
35
10
 
13
 
! Отговори
И мене, и мене преди 7 години
И аз съм чувала, че бащата на убиеца е човек от системата на МВР, затова и не го намират. Ама не съм донесла. Разследвайте ме, че съм си премълчала това сведение.
34
1
 
33
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Интересно е да се отбележи от кога датира информацията, предоставена на полицията от мобилните оператори, която ясно разкрива кой и кога е бил около местопрестъплението..
33
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Училището трябва да бъде закрито, учителите с отнети права да възпитават пожизнено, директорката в затвор. Това изисква справедливостта, дано се намери и законова формулировка на горното. На какви хора сме възложили възпитанието на децата си? На такива които ще научат децата ни на лъжа. И на тези "учители " Борисов иска да удвоява заплатите. Браво!
32
1
 
40
 
! Отговори
Милите полицаи преди 7 години
Полицаи, които прикриваха престъпление, мене лично са ме заплашвали с глоба, че съм звънял на тел 112, щели да го изтълкуват като фалшив сигнал и да ме глобят с от няколкостотин до няколко хиляди В полицията са отказвали лист и химикал да ми дадат, за да напиша. жалба, не били канцелария. Полицаят в РПУ, който ми ги дрънка, е отказвал да се представи с името си, не бил длъжен. Да не говорим, че за подаден сигнал не издават входящ номер и куче влачи - диря няма.
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги съдят за възпрепятстване на разследването!Това е вид съучастие!
30
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сплотен криминален колектия
29
2
 
16
 
! Отговори
Един мъж преди 7 години
Максималната присъда е 8 години. След 5 или 6 години е на вън. Живота д пред него. Той е едва на 19 години.
28
1
 
42
 
! Отговори
Тати преди 7 години
Баща му на Йоан няма ли да го разследват? Или всичките му доходи са законни?
27
15
 
9
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Деца убиват деца. Кой е виновен? Ами ЕС и бежанците, нали другаре.
26
3
 
35
 
! Отговори
пич преди 7 години
Бащата на момчето който е приятел по чашка с Костов от МВР спря да плаща и веднага задържаха сина му. Въпраоса е гъде МВР споха толкова време. Май много станаха политическите чадъри и то за убийства.майка баща аактивисти на ГЕРБТака е като спреш да си плащаш си вече нудобенЖалко за момчето и за неговите роднини никой не може да компесира тяхните страданияда не говорим и за неговите съученици с накава омраза те не са виновни. МВР в лицето на Костов прикриваха извършителя.Бяха нагли
25
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Падна Тиквата от власт и нямаше вече кой да прикрива на гербераския митничар синчето му. Факт!