Скандален хоспис: Упояват хора, за да им вземат имотите

Сред замесените и полицай, арестуван е
Обновена: 14 апр 2017 18:49 | 14 апр 2017 15:23, Петя Славова
48
Скандален хоспис: Упояват хора, за да им вземат имотите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Двама са задържани заради предполагаема схема за измама на възрастни хора от старчески дом в Елин Пелин. Според прокуратурата хората са били упоявани и връзвани.

Единият от задържаните е директорът и собственик на хосписа д-р Йорданка Неферова, а другият е съдружникът й Димитър Иванов. Още двама души се издирват по подозренията, които накараха разследващите да нахлуят в дома за възрастни хора.

Подозренията са, че възрастни хора са упоявани и принуждавани да подписват пълномощни, с които техни имоти са били прехвърляни на неизвестни към момента лица, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от Елин Пелин.

26 души живеят в старческия дом, а за тях се грижат няколко санитарки, които не са сред арестуваните. Роднини на възрастни хора пристигат в дома след обаждания от криминалистите, които са им съобщили, че може да няма кой да се грижи за тях.
 


48
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Никои преди 1 седмица
Вместо да коментирате, отидете да работите а не да чакате само цирк. На които не му харесва, да не води там блиските си, никои не е на сила.
39
8
 
1
 
! Отговори
Ястреб Oсманлията преди 1 седмица
Хайдутлъкът е вкоренено в гените на българина! Затова пантеонът им на национални герои е фрашкан до покрива с портрети на хайдути (на български е разбойник) като Петко Войвода, Хаджи Димитър и пр., детеубийци и обирджии като Васил Левски, пияндета като Христо Ботев, сексуални дивианти като Иван Вазов и пр. и пр. и пр.!!
Лош мат'рял, много лош!! Дори гюбре за дива люцерна не става от това разхищение на органичен материал, наречен булгаар!!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е наследство от 5 вековното тур. робство
37
1
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 1 седмица
Филмите на ужасите - ряпа да ядат пред родната действителност...
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбойнически парлам.и рабойн.дръжава
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ето ЗАЩО милиционерите искаха достъп до банковите сметки и го получиха от 2017-та.
Смятайте сега какво го чака тоя прост народ........
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гарантирам ви че всички участници в тая "далавера" са от провинцията и най-вероятно от северо-западнала Бг
Само там се ражда такава изм*ет.
33
2
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 седмица
Е нема такава Държава!
32
2
 
17
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 седмица
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България
04.05.2017 г.
Пред Парламента!
Ти Решаваш!
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази Неферова да изгние до живот в затвора, да отидат да направят репортаж в хосписа и в Банкя, условията са по зле и от този в Бояна, който го даваха в Господари на ефира!
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До животни присъди за тия.Друго решение няма
29
1
 
22
 
! Отговори
Мамджа преди 1 седмица
Родната полиция ни пази в хосписи.... успива ни.колко е цветно ......
28
5
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 1 седмица
Dobro be... deka ste aramii vie Bolgarite toa go znae sekoj vo EU ama me cudi tie starci nemaat familija, deca, vnuci, pa cekaat starski dom da im maltretira starite......
27
2
 
11
 
! Отговори
Големия пръст преди 1 седмица
Експерт Живко Палазов-графолог, подсъдим за поискан и взет подкуп в СГС, но работи в СГС.
Експерт Стефан Бенчев - свидетел на подсъдимия Палазов, но му е вещо лице по друго гр.дело на ищеца Палазов - дал заключение в негова полза за пред.договор за имоти(уж заплатена стойност 300 бона).
Експерт Димитър Велчев - политик от радикална партия на Енчев.бивш агент на ДС, разузнавач...всички вещи лица-графолози по списъка на Софийски градски съд
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Същите бачкат и организирват мрежи за телефонни измами.Срещу проценти работят "шведските" хора като им се осигорява заглушаваща техника и прихващаша .Как един неграмотен швед иначе ше отвлича сигнал и на мобилен и домашен тел на жертватаси ? Трябва много добра техника и знания.Такива имат службите . Незабеляват И ИГНОРИРАТ престъпленията срещу вот !
25
2
 
29
 
! Отговори
ше ме изтрият преди 1 седмица
Аз в този сайт отдавна съм писал че бивши служители на ДС в отделите по подлушването си работят по частно срещу когото им и поръчат. Така беше и със записите с Борисов ,Кокинов и Найденов и предишните с Борисов, Ваньо Танов, Симеон Дянков и Антоний Странджев. 
Същите бачкат и организирват мрежи за телефонни измами.Срещу проценти работят "шведските" хора като им се осигорява заглушаваща техника и прихващаша .Как един неграмотен швед иначе ше отвлича сигнал и на мобилен и домашен тел на жертватаси ? Трябва много добра техника и знания.Такива имат службите . Незабеляват И ИГНОРИРАТ престъпл
24
29
 
3
 
! Отговори
Аамет преди 1 седмица
За каквом им сана дъртаците тез апартаменти бре??Нека ги земат младите и амбициозните да просперират и да станат чорбадции...
23
0
 
10
 
! Отговори
Големия пръст преди 1 седмица
До www
Разбира се станах, обвиняем с всички екстри-вземане на отпечатъци, полицейска регистрация, призовки, очни ставки, тормоз-признай си да минеш по леко.
Трябваше повече от 6 месец да ми изтрият регистрацията по моя молба...то не бе справки, писма, прехвърляне на топката... Накрая не мога да съдя Софийска районна прокуратура, а прокуратура на Република България трябвало!
22
1
 
4
 
! Отговори
www преди 1 седмица
До Големия пръст

А колко време и нерви Ви отне това? Станахте ли и "криминално проявен" за нищо? Имаше ли други материални разходи отстрани за постигане на целта?
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още през 2011-12 година в предаването на БТВ Хрътките (разследваща журналистика) изнесоха потресаваща информация как хора с психични проблеми или дори НАБЕЖДАВАНИ ЗА ПСИХИЧНО БОЛНИ от техни роднини или зложелатели, са били вкарвани в психодиспансери, а имотите им биват продадени, след като са си сложили насила подписа. Тези хора пък са били упоявани от психиатрите! Къде е разликата?! Една жена каза че съпругът й е взел личната карта и тегли пенсията й по болест, докато тя живее в психиатрията... :"Вече не се чувствам личност "бяха думите й. По-уродливо общество от българите НЯМА!!