Вкараха банда от шестима каналджии в ареста

Прекарвали мигранти през Турция, България и Сърбия
12
Вкараха банда от шестима каналджии в ареста
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата повдигна обвинение да шестима каналджии за участие в  организирана престъпна група.

Бандата е действала на територията на Турция, България и Сърбия, съобщи наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Данаила Станкова.

Беше извършено претърсване и изземване на 21 адреса на територията на София, София- област, Кула, Видин, Хасково, Севлиево и Димитровград, обясни тя.

При операцията за 24 часа са били задържани общо 20 души.

От тях шестима са останали в ареста за 72 часа, а утре обвинението ще поиска да останат под стража за постоянно.

По време на акцията са били задържани и мигранти, някои от които от Сирия и Афганистан.

Те са били разпитани като свидетели.

Няма данни същите да играят някаква роля, свързана със застрашаване на националната сигурност, но не казвам, че не се работи в насока евентуално определяне на целта на посещението им, поясни Данаила Станкова.

В случай, че съберем доказателства за тяхно поведение, свързано с тази насока, със сигурност ще реагираме по начин, по който трябва, увери тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А толупа Драго от Банишора се чуди след като си изпие нелегалния Ревотрил, по кой адрес да зослони. Толкова ли ти е скука живота господин Измислен ... Или докато чакаш женати да ти донесе парички и цигари от бензиностанцията си губиш времето като разглеждаш на хората живота?!?!?! Женските хормони май са ти в повече... :)
7
0
 
10
 
! Отговори
Уникален преди 6 години
Да същите! Те запалиха сума народ с пари, и явно е дошло време *** да си плащат с лихвите за всички мръсотии които са правили! Ама и тех 2 пъти ги палиха! Всичко ще им се върне чрез тия свинки дъщерите им!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
777 преди 6 години
Това Румен и Нина от Факултета ли са? Едни табуретки? Имат 3 дъщери, и те са дебели като тех. Е те са имотни измамници и бръмчат на старци да им взимат пенсиите и жилищата?! Аз разбрах че ще им вземат къщата в Мрамор.
5
0
 
9
 
! Отговори
Уникален преди 6 години
Един от задържаните е ботевградския *** Румен Кунов. Колко пенсиоери са разплакали с жена му Николина Кунова само те си знаят. От апартаментни измамници се превърнаха в каналджии. Огромната им къща в центъра на село Мрамор е от измами. ***!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
"Стари закони н преди 6 години
ловят нови престъпления!" Четете интервюто на член на ВСС ( бивш следовател) в Стандарт.( Виктор Калев).И СЕГА? "Догмите от миналото са НЕАДЕКВАТНИ на БУРНОТО НАСТОЯЩЕ.Трябва да мислим по новому и да ДЕЙСТВУВАМЕ по новому."( А.Линколн.около 1800г. казано)
3
0
 
9
 
! Отговори
офффф преди 6 години
И нали се сещате, че тия *** вечер като седнат на маса се бия в гърдите като патриоти и как "Туркия ке падне". Лицемерна работа. Жестоки наказания трябва да има за тия - действат против България срещу жълти стотинки.
2
0
 
10
 
! Отговори
жалко, че не могат преди 6 години
да ИЗЧЕЗНАТ от света тези ***-каналджии: знаят, че ВРЕДЯТ с тази си "ДЕЙНОСТ" на РБългария и на ЕС. Но явно за тях важи това:"Ако не четем, не можем да пишем, а ако не можем да пишем, не можем ДА МИСЛИМ."И колко актуално в навечерието на 24 МАЙ! ( и прочетено в испански сайт)Явно трябва да се променят ЗАКОНИТЕ, защото не НАКАЗВАТ адекватно тези ПРЕСТЪПНИЦИ-каналджии!
1
1
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Малко им е! И по 100 тояги на голо!Намерили далавера!