Спипаха 41-годишен с 60 бона и злато от ало измама

35-годишна русенка се подмамила и хвърлила ценности през балкона
27 юли 2017 18:24,
10
Спипаха 41-годишен с 60 бона и злато от ало измама
Снимка: архив Bulphoto

41-годишен мъж от Горна Оряховица е задържан с крупна сума пари и златни накити след телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейската операция е проведена в Русе, съвместно със служители от Плевен.

Днес около обед служителите на реда в Русе получили сигнал за телефонна измама по сценария “подпомагане на полицията за залавяне на телефонни измамници“.

35-годишна русенка получила обаждане по телефона от непознати, представили се като полицаи, които поискали да им съдейства за задържането на група измамници.

Успели да я убедят, че тя ще е поредната им жертва. Така русенката се съгласила да предаде около 60 000 лева и друга сума във валута, както и около 200 грама златни накити, които изхвърлила в плик през терасата на дома си.

Скоро обаче се убедила, че е измамена и веднага позвънила в полицията. Незабавно е създадена организация и са предприети оперативно-издирвателни действия.

На изхода от Русе, в посока Плевен служителите на реда спрели лек автомобил, управляван от 41-годишния П.П. от Горна Оряховица, криминално проявен включително и за телефонни измами. В автомобила са открити пари в левове и валута, златни накити.

Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, случаят е докладвани на Русенската районна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
42 годишен преди 6 години
Ама вярно ... защо не им дават снимките на тези престъпници ...нека всички да ги видим ...
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя си е платил на когото трябва и утре пак ще е на работа
8
1
 
52
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
60 бона! ... Какви са тези огромни суми, които имат хората, и то в България? Само аз ли съм беден, при това с висше образование? На алоизмамника да му се качи снимката на билбордове и да се обясни какви ги е вършил, за назидание. А 35-годишната спешно да си запази час при психиатър. Има остра нужда от консултация. Подкрепям коментарите по-долу.
7
2
 
48
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Не разбирам от къде глупавите хора имат толкова пари....
6
6
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Нещо става.. Полицаи намират 6000 еуро и ги връщат, сега залавят някав с 60 бона след сигнал.. много съмнителни фалшиви новинки разпоредени от някой министър дето му пари под гАз0 след последните убийства и неразкрити публични побоища
5
1
 
33
 
! Отговори
24ч преди 6 години
Кога го пускат? Сигурно на сутринта да не си изпусне сутришното кафенце.Държава цирк, пълна с циркаджий.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
болен народ не трябва да се жали - тия измамниците са си прави.щом има толкова луди, нека да им събират парите. вече ги оправдавам.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, дано го затворят задълго и да го превъзпитат.
2
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете името на тази 35 годишна патица,за да и се смее целия град.Акйо беше 90 годишна изкуфяла бабичка да и прости човек,но 35 годишна......нямам думи!
1
0
 
32
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Еми дано го хванат и следващия път пак.