Убийството на Елена и заради гаф на чиновник от МВР

"Проспал" факта, че пистолетът на Венцислав е незаконен от 9 години
Обновена: 31 авг 2017 11:45 | 31 авг 2017 11:07, Камелия Цветанова
33
Убийството на Елена и заради гаф на чиновник от МВР
Снимка: Булфото, архив

В случая с убийството на 42-годишната Елена има пропуск в работата на един служител на МВР.

Жената беше застреляна от съпруга си в заведение в София пред свидетели на 18 август, а по-късно стана ясно, че от 9 години мъжът носи оръжие без да има разрешително за това.

Още по темата

"Проверката още тече, но има пропуск на служител, който е трябвало да направи мониторинг на изтеклите разрешителни и да предприеме действия за прибиране на оръжието. Миналата година имаше разпореждане на прокуратурата за проверка. Установихме много лица, които им беше изтекло разрешителното", обясни главният секретар на МВР Младен Маринов пред Нова тв.

И поясни, че преди това пистолетът е бил на юридическо лице, а 64-годишният Венцеслав е бил управител на фирмата.

"Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде хванат, започва досъдебно производство", обясни Маринов.

Преди да се стигне до фаталния край на Елена, тя е подала четири жалби до полицията и прокуратурата.

Въпреки поредицата обаждания на 112 и ограничителна заповед тя не успя да спаси живота си.

Елена, майка на две деца, бе убита в деня, в който е подала сигнал срещу мъжа й Венцислав Василев, само два часа преди той да изстреля куршумите си в нея. Предният ден също е подала сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
иначе трябва да я коли.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Носенето на оръжие от цивилни нищо добро няма да донесе. Ако е забранено и се контролира черният пазар можеше да те се случи. Вижте в САЩ като го има масово какво става.
25
4
 
3
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
абе стига сте свързвали реформите със съкращения, това не е решение.оставете тигава ефин полицай и чакайте да работи. Процедурите и осигуряването са сбъркани но тива уска акъл да се киригура и оптимизура.
24
0
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Ох, бях се притеснил, че убийството е вследствие на престъпна чиновническа небрежност, а то било само дребно недоглеждане. Благодаря, спокоен съм вече!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се казва гаф, а съучастничество в убийство.
22
0
 
4
 
! Отговори
До Сократис преди 6 години
С малка корекция, НСС/ОСС отпадна, сега е само от прокуратурата. Някъде по преценка искат и копие от дипломата, въпреки че има такова в досието от началното придобиване! А техническият преглед е пунта мара. На повечето места носиш разрешителното за да видят данните. Гледат да си вземат парите. Ако поискат оръжието, на собственикът не му се мъкне и съответно търси друго място, та за това е така!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има не само престъпно действие, но и престъпно бездействие в закона.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дядка носи поло шърт Fred Perry.
19
1
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Някои хора никога, ама никога няма да осъзнаят че с бездействието било пряко или косвено, застрашават живота на други. Няма значение дали са в МВР, социални, доктори или монтьори на автомобили. Някога тези хора ще осъзнаят ли че те са необходими на хората и държавата? Ще осъзнаят ли че са наети да работят, а не *** да попълнят някоя бройка?
18
4
 
5
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Всеки собственик на бойно оръжие е длъжен, около месец преди изтичане на разрешителното, да подготви нужните документи-медицинско, удостоверение-справка и удостоверение-преглед от Център за психично здраве, сведения от НСС,Прокуратура,Свидетелство за съдимост, документ от техн. преглед на оръжието, платени(чрез банков превод)такси за носене и съхранение на оръжие и още някои подробности...Носенето на оръжие е преди всичко отговорност а по-отговорни от тези, били в системата на МО и МНР - НЯМА!
17
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиновника ще си вземе ли 20 -те заплатки сега?
16
1
 
21
 
! Отговори
само един пропуск? преди 6 години
Че има пропуск от чиновника е ясно. Но май има и много други хора по веригата, които просто са повдигали рамене за купчината основателни жалби
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки поредицата обаждания на 112 и ограничителна заповед тя не успя да спаси живота си.ПО ПРАВИЛНОТО Е:Въпреки поредицата обаждания на 112 и ограничителна заповед БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА не успя да спаси живота на жената.Вервайте и плащайте данъци
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил проспал.....тогава да не се сърди че заплатата му е такава. За тази работа и толкова пари. Безделници.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кого да върне собственото си оръжие , което си е закупил със собствени средства. Защо държавата не изкупува това оръжие след като първо разреши закупуването на лично оръжие а после забрани претворяването на разрешителните. Така много хора няма да го върнат.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука нещо смърди и то яко.....Смърди на оцапани милиционерски ***.100% жената е подавала сума ти жалби и в тях 100% е споменала, че убиецът притежава огнестрелно оръжие.Въпросът е по веригата кой какво е направил.
11
2
 
35
 
! Отговори
Tojo преди 6 години
Само в България когато видиш патрулка чувстваш параноя а не спокойствие....оново отлична работа на службите....данъците се харчат както си трябва....
10
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С кухненски нож края щеше да е същия! Не е заради гаф, решил се е да я убие. Дали щеше да е с пистолет или нож - разлика няма
9
0
 
18
 
! Отговори
4 сигнала преди 6 години
На никой не му стиска да представи статистика колко сигнали за смъртна заплаха остават без никакви действия от страна на полицията, защото били битови въпроси. И колко от тези нехайства имат като резултат смърт или травми до живот. Изпитвам отвращение при мисълта колко пари се дават за "предотвратяване на тормоза над жени и деца" и всички грижи изглеждат като гавра с тези жени - насърчава се бездействието, когато викат за помощ, а после се плаща на психолози и юристи да си търсят правата.
8
0
 
25
 
! Отговори
Bookland преди 6 години
Пак ли прикривате некадърните и корумпирани съдии?Защото от тях зависи повече,отколкот от шапкарите.