Спипаха го! Спас от Кочериново, FB-измамникът Александър е арестуван!

Арестуван е в София, но още не е разпитан, нито е обвинен за измамите
Обновена: 13 окт 2017 14:48 | 13 окт 2017 14:47, Камелия Цветанова
110
Спипаха го! Спас от Кочериново, FB-измамникът Александър е арестуван!
Снимка: Facebook

Измамникът Спас Василев, познат в интернет като Александър Николов, е бил заловен днес в София, съобщи "24 часа".

Още по темата
Той е арестуван тази сутрин и все още не е обвинен за измами, нито е разпитан.

Измисленият образ успя да измами десетки в социалните мрежи.

В приятелската му листа във Facebook присъстват дори политици и дипломати.

Над 40 души са излъгани от мъжа, който в социалните мрежи се представял за Александър Николов.

Той обещавал евтини самолетни билети, които жертвите му не получавали.

Част от тях предоставили лични данни и данни на кредитните си карти и се оказали с източени суми. Смята се, че е започнал с измамите още през 2006 г. като студент в Ница.

Според изчисленията на жертви Спас е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си.

В капана му са се хванали прокурори, учители, негови близки.

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев го нарече калпазанин и обвини хората, които са станали негови жертви, че са искали да "минат метър" с евтини билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
5
 
! Отговори
Язе преди 6 години
Докато има овце, ще има и кой да ги стриже.
85
2
 
17
 
! Отговори
Селянин без Фейсбук преди 6 години
До АнонименКое е необичайното някой да търси в Интернет добра цена за пътуването си.-------------Едно е да търсиш в ИНТЕРНЕТ (както казваш) в сайтове за продажба на билети, друго е да търсиш от профил на човек, на когото не си виждал очите. Много ми е кеф как е търкалял политици. Хаха какви умни управници си имаме. Алчни не само за аванта, ами и за приятелства във БФ. Като чалгаджийките са - мерят се на тежест по приятелства и лайкове във ФБ. Евала, Спасе! Дай Боже повече такива като тебе.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че има наивни хора или хора, търсещи да минат по-тънко и понякога изгарят. Най-страшното е обаче, разбирането на ченгетата, че жертвите сами са си виновни. Някои момичета сами си били виновни, че са били изнасилени, защото с облеклото си "си го били търсили". На нас, когато ни обраха апартамента ченгетата ни изкараха виновни, че не сме се залостили с врата като в трезор във Форт Нокс. Това отношение е отвратително. Имаше един хубав филм по този повод - "Ворошиловски стрелец".
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо давате снимките само на Алескандър-Спас. Мен ми е по-интересно да видя умниците, хванали се на тази въдица.И как ще докажетеq че Спас е Александър?)))
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да попитам списвачите, защо до вчера ни показвахте снимка на друго лице? Не че много ви вярваме и по принцип, ама на коя снимка да вярваме точно?
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, какво се учудвате, че в Интернет се подвизават измамници. Вижте на тоя сайт малко по-нагоре едни материали за това как всички мазнини ще изчезнат без следа... как 22-годишно момиче стана милионер за 30 дена, как да се изчистите от ***. Това са препратки към измамнически практики за прибиране на парите на наивни хора. И са точно същото, което е правил въпросният Спас. Министре Радев, къде гледаш?
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че ще заловят Спас. Вие какво очаквате - за заловят Иван Костов или Цецо Василев?
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха Бил калпазанин. А обвинил хората, че търсели по ниска цена на стока или услуга при пазарна икономика и конкуренция. АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ!?
78
0
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
30 хил лева за над 10 години откраднал! Ами то тоз пишман крадец бря! Само сметката му за тока, дето си е включвал компютъра е била повече! Ако примерно сметнете иили ви кажат за същия период - от 2006г досега колко е "заработил" примерно един депутат, участник в няколко комисии и държавни поръчки и разпределенията им, ще паднете по гръб и ще си счупите ухото! Смешковци!
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво точно според боса на полицията не е наред в търсенето на евтини самолетни билети. За една и съща дестинация има билети от 30 до 300 евро. Кое е необичайното някой да търси в Интернет добра цена за пътуването си.
76
1
 
13
 
! Отговори
"Спипаха го&quo преди 6 години
От дни журналята гонят някакъв див звяр. Прав е вътрешният министър. Спаско ще ми купи евтини билети, ама друг път. Балъци. Който е загуубен, вместо да се срамува, тръгнал да реве из медиите и да афишира простотията си.
75
1
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Браво ! Заловиха Биг Бос, Капо си тури Капи, Бин Ладен2 ....самият Ал Капоне !Сега ще го развяват този младеж като съдран вестник из драми и ще ни отклоняват вниманието седмици наред с него.А, той просто е правил глупости забавлявайки се. Ако е планирал престъпление нямаше да завлече познати хора, които знаят истинската му самоличност, както и нямаше да качи истинската си снимка в нета.Ама, нали трябва да се отчита дейност, докато се прикриват онези, които ограбиха и продадоха България ...
74
0
 
14
 
! Отговори
само да питам преди 6 години
аве, с КТБ к'во стана ?
73
0
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
искаме видео от зрелищния арест!!! явно този е голяма клечка, щом цяла седмица ни замават с него...ама пък 30 000лв...:-)
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 62: Как точно копаят биткоини с трафика, който правим?! Питам съвсем сериозно, не се заяждам. Аз знаех, че Елкa и другите пишещи/преписващи "публикатори" умишлено и целенасочено пускат супер тенденциозни статии с цел трафик, но не знаех как правят биткойни от това. Малко офтопик, но четох един анализ на финансов експерт от Муди'с, който твърди, че Bitcoin е пирамида!
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолетните фирми прибират печалба от скъпите билети но никой не ги затваря.
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега чакам тоя вътрешен министър да каже за измамените възрастни хора, че сами са си виновни, а телефонните измамници да обяви за калпазани.
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, те ти булка( който се припознае в обръщението да не обвинява мен) Спасов ден!D А за КТБ и милиардите заеми нема ли да се наказваме? Вие сте евтини на брашно и скъпи на трици..
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скандално - вътрешният министър смята жертвите за виновни. С този манталитет на полицията скоро справедливост няма да има. А измамникът виждате ли, не бил престъпник, а просто "калпазанин".
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две неща са общи за измамника и измамените: алчността и голямото желание за заобикаляне на правилата.