Двама са задържани за убийство на гурбетчия от Германия

Тялото на убития е открито случайно, бил обявен за издирване
24 сеп 2019 11:55, Анисия Иванова
8
Двама са задържани за убийство на гурбетчия от Германия
Снимка: МВР

Полицията в Добрич разкри и задържа извършителите на убийство на 41-годишен мъж, който е бил обявен за издирване преди десетина дни от своите близки.

Тялото на мъжа е било открито случайно в землището на село Котленци на 22 септември тази година. Мъжът не се прибрал на 12 септември в дома си и близките му подали сигнал в ОДМВР в Добрич. Убитият пребивавал в Германия и често се завръщал в България. Когато се връщал, ползвал услугите на един от извършителите, който го возел с колата си, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

В ареста е задържан 18-годишен, който според събраните до момента доказателства е съпричастен към убийството. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за престъпление по член от НК. Тази сутрин с полет от Великобритания на летище Варна е пристигнал 19-годишният мъж, който също е заподозрян като съучастник в тежкото криминално престъпление и е бил задочно привлечен като обвиняем, поради отсъствието му от страната. Предстои конвоирането му до Добрич.

Резултатите от извършената аутопсия са показали, че смъртта на издирвания е настъпила от нанесени множество прободни рани – около 14 на брой. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане.

Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата обвиняеми.

Действията по разследването на тежкото криминално престъпление продължават.  Оперативно-издирвателните следствени действия са проведени под прякото ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Кражби,убийства, измами , наркотици най много в България. Сега вече ще им дадът по 15 години затвор а не до животен, нищо чудно и само месец до стоят в затвора защото нашата държава е куромпирана като им дадеш малко повече пари и виновните стават невинни, а умрелия си е в дупката и гние там а виновните си живеят.
3
0
 
1
 
! Отговори
Ей ромале преди 4 години
Ножарски мурафети и чалъми.Картинката е ясна...
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадевКак да се върнат емигриралите българи, като местните нехранимайковци ги обират и убиват ?
1
0
 
3
 
! Отговори
Даа, преди 4 години
ножове...