Как да намалим джигитите на пътя?

Шофьорът, който помете 8 коли във Варна, е бил без книжка
4 юни 2020 09:50, Нели Христова
32

Шофьорът, който помете 8 коли във Варна и рани една жена, е бил без книжка, с няколко стари нарушения. В деня на инцидента той е бил дрогиран - по първоначални данни в кръвта му е имало и амфетамин. Мъжът също така страда и от биполярно разстройство.

"Имал е биполярно разстройство, а свидетелството му е отнето за неплатени глоби. Той е имал 20 акта, не чухме за нито един инцидент. Той е бил нарушител на пътя, но не е довел до други инциденти. В случая проблемът с психичното му състояние е по-големият", заяви председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него по-съществен е въпросът защо не е съобразено, че човекът е с биполярно разстройство, защото е известно, че тези хора в един момент са в нестабилно състояние, но в друг - не. Според него е трябвало да бъде проверяван.

Радков допълни, че заради такива случаи от Българското обединение на шофьорите предлагат МЗ да подава сигнал към МВР за лица, установени като употребили наркотични вещества и свидетелствата им да бъдат отнемани до 3 дни, независимо дали са шофирали под въздействието на опиати.

"Оттам за първите 6 месеца да му бъдат направени минимум 3 внезапни проверки и ако се окаже, че за този период от време това лице е чисто, му се връща свидетелството", обясни председателят на БОШ.

А след това всяка година на същото лице да се прави поне една проверка годишно.

"Всички тези мерки са превантивни, защото законът в момента действа по милиционерския начин - когато видим, че един младеж е нарушил правилата, му дърпаме ушите, а не правим нищо, за да не нарушава правилата", каза още Радков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лесно става с истински прегледи, при които ще отпадне поне 80% от дараците по пътищата, истински курсове и изпити за книжка, хубави пътища с адекватни знаци и маркировка, полиция, която упражнява системен контрол най вече с повече техн.средства и своевременни и неизбежни санкции-глоба, лишаване от книжка, понякога иот кола и свобода за най дивашките изпълнения и така.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ефективен контрол и санкции.Умните хора отдавна са го казали, ефективността от санкциите се измерва с тяхната неизбежност, като размера на санкциите е несъществен. Грешка всеки, който залага на размера на санкциите, което никога в човешката история не е проработило.
19
2
 
9
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
То пък е много трудно да се намалят така наречените джигити! Решението е контрол и наказания. Наказанията трябва да са парични на висока стойност и затвор за тези, кото не се стряскат от паричните. От лични наблюдения - в Гърция например, джигитите не превишават и с 1 км. ограниченията на скороста. Топлата вода вече е открита!
18
3
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименМиналата година ходих до Индия. Привидно движението е хаос, но само привидно. Там ако моторчето или колата ти е без клаксон се спира от движение :) - майтап, постоянно свирят клаксони. С тях индийците пазят и себе си и теб. Вярно, че движението е много нагъсто, но не видях никъде катастрофи. Е, веднъж едвам я избегнахме. Но ми се струва, че е по-безопасно от тук !!!
17
4
 
4
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
При Бай Тошо това го немаше
16
1
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
Чрез пистолети!
15
1
 
6
 
! Отговори
G гид преди 3 години
Значи, ако случайно причините ПТП с много щети, се правите на луд и готово,няма наказателна отговорност - браво на КАТериците. Ами ако беше сгазил горката лелка?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще намалим джигитите,като спрат да се крият мишките по храсталаците.
13
1
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
С камери през 50 метра
12
3
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
14 то този ,дето претрепа Милен Цветков е от новите на ГЕРБ,до колкото си спомнямна Лъчо мозъка сина :) Старите комунисти си караме по правилника,без ПТП :) Какво сме виновни,че искаме ред?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се премахне Закона за движение по пътищата. Нека да станем като в Индия, всеки да кара както иска, където иска :)
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагНа жалките кoмyниcтичеcки *** все ГЕРБ са ви виновни за това, че не умеете да вършите нищо друго освен зулуми и престъпления.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време хубаво ги оправяха в Бургас тея джигити....Що коли си накупиха .......без да ги ползват...Хахахахаха....
8
3
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 3 години
Отнемане на кола и книжка завинаги,и принудителен труд за лицето с годинки!
7
2
 
14
 
! Отговори
Привет преди 3 години
Накарайте най после полицията да работи и ще се оправят нещата..
6
2
 
8
 
! Отговори
Баси якото преди 3 години
Дай тази система да я прилагаме и за пиенето, ако някой има остановен, че е пил да му се отнема книжката до 3 дни и да му се правят внезапни проверки 6 месеца дали е пил.
5
8
 
4
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Ала бала биполярно и глупости.Всички видяхме на клипа,че не беше пуснал "ФАРОВЕТЕ" и за това така караше.От първия си мандат ГРОБ приемат само умни закони,започвайки с "ФАРОВЕТЕ" и не се спират пред нищо.Е, увеличават се произшествията,дори при намалящо население.Важното е обаче,че първата крачка ,а именно "ДНЕВНИТЕ СВЕТЛИНИ" спасиха хиляди,ако не милиони животи!!!Всичко друго е второстепенно!!!ГЕРБ знаят правилната насока!!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тези джигити?
3
2
 
21
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Истинските виновници, драги ми смехурко, са простите хора. Ето, самият ти си пример- ти името си не можеш да напишеш правилно, например, седнал да търси вината в другите. Всеки търси вината някъде другаде, но не и в себе си. А що народ познавам- млади, напети, мислят се за богопомазани, като се качили на някаква бракма от Германия на 10 години. Дребни тарикати до един- предреждат се по светофари, задминават неправилно. Възпитание, манталитет, ценности.
2
1
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
С корумпета под фуражките не става... не се ли убедихте?Докато не "резнете" корумпетата, всяка друга мярка е излишна...