Митничари откриха златни накити за 670 000 лв. на Капитан Андреево

Контрабандата е открита в тайник на турски автобус
13 май 2022 00:00, Анисия Иванова
9
Митничари откриха златни накити за 670 000 лв. на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха златни накити за близо 670 000 лв. на Капитан Андреево при проверка на автобус, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство с турска регистрация пристига на митническия пункт на 11 май на път от Турция за България. В зоната за митнически контрол шофьорът и 27-те пътници заявяват, че не внасят стоки, валута или парични средства за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник  зад акумулаторите. От укритието са извадени 22 пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 7279.40 грама изделия от 14-каратово злато - проба 585.

Задържани са 1702 златни накита – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета на стойност 669 704 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Контрабандните златни накити са задържани.

Водачът - турски гражданин на 60 години, е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 3000 лева и забрана за напускане пределите на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура- Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А такааа!Браво!Почти всеки ден се хваща контрабанда,за разлика от управлението на гербавите,които,или прикриваха контрабандата и си присвояваха прибраното,или бездействаха.
6
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Кой знае какви ментаци са!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бусовете с турски баби по изборно време що не ги ловят?
4
5
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Будали 30 пътници да си бяха турили златните накити - ей ти частна собственост :)))
3
3
 
13
 
! Отговори
ragu преди 1 година
жалко теса поръчка за АБИТИРЕНТИТЕ НА ТЪРГОВИЩЕ
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимрадиен преди 1 година
ТЕЗИ АВТОБУСИ РЕДОВНО ПРЕНАСЯТ КОНТРАБАДНИ СТОКИ на АВТОГАРАТА във ТЪРГОВИЩЕ ГИ ПОСРЕЩА ЕДИН ДРЕБЕН ЧОВЕК
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контрабандата от бедните за богатите страни не спира. Прекарва се дрога, оръжие, всичко. Обратно пък се вкарва пара за пране и всичко започва отначало. А турчаците са в дъното на цялата игра. Вечната игра на котка и мишка с тях.