Задържаха голямо количество цигари на Летище Бургас

3000 кутии са открити в багаж на пътник
25 апр 2023 23:15, Красимир Ангелов
8
Задържаха голямо количество цигари на Летище Бургас
Снимка: Агенция "Митници"

Над 3000 кутии цигари в багаж на един пътник откриха митническите служители на митническия пункт на Летище Бургас, съобщиха от Агенция "Митници".

Тютюневите изделия е опитала да пренесе българска гражданка в 4 куфара. Жената е пътувала с полет до Лондон, Великобритания, като е преминала през "зелен коридор“, обявявайки, че не пренася нищо за деклариране.

В хода на последвала проверката митническите инспектори установяват в чекирания багаж на пътничката общо 3200 кутии (64 000 къса) цигари от две различни търговски марки. Тютюневите изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство.

Цигарите са иззети и срещу българската гражданка е съставен акт за административно нарушение.

Това е най-голямото количество цигари, установено в багаж на пътник на митническия пункт на Летище Бургас през тази година. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са иззети от митническите служители на пункта само от началото годината до 20 април 2023 г. при митнически проверки на багажа на пътници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
така е! преди 1 година
До Марсел Попов+""Цървулите се познават по летищата без да им видиш паспорта.
2
1
 
1
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 година
Са по качествени от тези *** които се продават в Бг
1
3
 
6
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Много пъти съм го писал, но трябва да го напиша пак - това представлява Цъpвyлю! Далавери, схеми, измами и подобни. Цъpвyлю се познава и много лесно по летищата чисто визуално.